Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Passie voor transportbanden vertaalt zich in 24/7 service
Klanten hebben bij Beltz247 in functie van de hygiëne-eisen die in een specifieke productiezone gesteld worden de keuze uit rubberbanden of FDA-gekeurde kunststof transportbanden.

Passie voor transportbanden vertaalt zich in 24/7 service

“What’s in a name”, vroeg Shakepeare zich ooit af. Veel is het antwoord. Toch in het geval van Beltz247, want daar vat de naam al de essentie van het bedrijf samen. Het hele team bundelt zijn jarenlange ervaring om klanten 24/7 te ondersteunen bij alles wat transportbanden aangaat. “Passie voor het vak en service staan voorop. Dat moet van bij de eerste kennismaking duidelijk zijn”, vat General Manager Olivier Myngheer het samen.

Om levensmiddelen door de productie te laten transporteren zijn transportbanden onontbeerlijk. Maar ze vergen tegelijk heel wat aandacht om ze perfect hygiënisch te krijgen onderhouden. Het is net die expertise die het team van Beltz247 in de strijd kan werpen. Myngheer: “We zijn een ambitieus nieuw bedrijf, jazeker. En hoewel we pas van 2 november 2021 bestaan, staan we tegelijk voor meer dan twintig jaar ervaring in de sector van transportbanden. Dat is de passie die mij en al onze medewerkers bindt en die we willen inzetten om onze klanten te helpen succesvol te zijn. Dat de focus in eerste instantie op de voedingsindustrie ligt, heeft alles te maken met de meerwaarde die we daar kunnen bieden. Door enerzijds de juiste producten en service aan te bieden, en anderzijds mee te denken met klanten hoe we bepaalde zaken kunnen aanpakken en verbeteren. Daarbij houden we de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen, maar zetten we de klant wel altijd voorop. Door bijvoorbeeld te kijken wat er binnen zijn toepassing past, zodat er geen vernieuwd chassis nodig is maar een verbeterde versie van de transportband in werking.” 

Ruime voorraad en eigen confectie-atelier

Klanten hebben bij Beltz247 in functie van de hygiëne-eisen die in een specifieke productiezone gesteld worden de keuze uit rubberbanden of FDA-gekeurde kunststof transportbanden. “Voor elke zone in een voedingsomgeving kunnen we professioneel advies geven over wat de juiste oplossing is voor de uitdaging waar voedingsbedrijven mee te maken krijgen. We gaan daarbij resoluut voor A-merken. Productiebetrouwbaarheid is immers cruciaal in de voedingssector. Door te kiezen voor Europese kwaliteit, kunnen we al veel onverwachte problemen uitsluiten”, aldus Myngheer. In het hoofdkwartier in Lichtervelde ligt een ruime voorraad op stock en is Beltz247 volop in de weer met de uitbouw van een eigen confectie-atelier voor PVC en PU banden. “Alles nagelnieuw en met de modernste technieken qua persen en lassen van transportbanden kunnen we klanten binnen de kortste keren op hun wenken bedienen. Ook dat is service.” Verder beschikt het bedrijf over alle componenten die nodig zijn om transportbanden tot in de puntjes af te werken, zoals aandrijrollen, voedingsgekeurde schrapers … 

Om levensmiddelen door de productie te laten transporteren zijn transportbanden onontbeerlijk. Maar ze vergen tegelijk heel wat aandacht om ze perfect hygiënisch te krijgen onderhouden.

Service teams goed uitgerust met materiaal en kennis

Om de service aan de klanten te garanderen beschikt Beltz247 over goed uitgeruste serviceteams. Zij staan constant paraat om dringende interventies bij klanten op te lossen. Mygnheer: “We hebben als jong bedrijf al flink geïnvesteerd in een mooi wagenpark om die 24-u service waar we om bekend willen staan echt waar te maken op het terrein. Als we bij klanten arriveren hebben we alles bij de hand om ze op een professionele manier te helpen. Het materiaal is slechts één onderdeel , we beschikken ook over voldoende ervaren mensen om die service gestalte te geven. Een team dat we de komende maanden nog verder willen uitbouwen. Expertise is nu eenmaal cruciaal in onze sector. Als klanten voortdurend tegen hetzelfde probleem aanlopen, hebben ze nood aan een partner die meedenkt om tot duurzame oplossingen te komen voor hun productie. We kunnen bijvoorbeeld transportbanden met gesealde randen leveren, zodat er geen vuil, vet of water in kan indringen. Voor sommige productieomgevingen levert dit een echte meerwaarde op om beter tegen externe audits gewapend te zijn.” 

Frederik Debrabander links (Dema, Fluxer) en Olivier Myngheer (Beltz247): “We bewegen in dezelfde sector, bij dezelfde klanten en hanteren vooral dezelfde filosofie over kwaliteit en service. We kunnen elkaar echt versterken.”

Complementariteit

Beltz247 staat er overigens niet helemaal alleen voor. Het behoort tot dezelfde groep als Dema-shop gespecialiseerd in slangen en koppelingen (Tools for experts) en Fluxer, gespecialiseerd in afsluiters en hun aandrijvingen, appendages en procesinstrumentatie. “Ik voel een grote complementariteit tussen onze bedrijven. We bewegen in dezelfde sector, bij dezelfde klanten en hanteren vooral dezelfde filosofie over kwaliteit en service. We kunnen elkaar echt versterken. Het toont ook weer dat we met heel veel ervaring klaar staan voor onze gemeenschappelijke klanten”, besluit Myngheer.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details