Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

Pilz biedt advies en ondersteuning voor AGV’s

F_Press_A_Material_Handling_AGV_with_PSENscan_Production_Engineer_with_helmet_coat_IMG_0346_cold1_v0_crop
Pilz biedt advies en ondersteuning bij het uitvoeren van veilige toepassingen met AGV’s.Foto: Pilz GmbH & Co. KG

20 april 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Pilz biedt met zijn servicepakket advies en ondersteuning bij het uitvoeren van veilige toepassingen met automated guided vehicles (AGV). Het aanbod begint bij de ontwikkeling van veiligheidsconcepten in de ontwerpfase en loopt door tot en met de inbedrijfstelling, inclusief trainingsaanbod. Hierdoor wordt er voldaan aan de eisen van de ISO 3691-4.

Exploitanten automated guided vehicles of AGV-systemen moeten ervoor zorgen dat hun systeem veilig wordt gebouwd én veilig in de intralogistiek gebruikt kan worden, rekening houdend met alle ruimtelijke en infrastructurele omstandigheden.

Vroegtijdig rekening houden met veiligheidsaspecten

Voor deze opgave heeft Pilz een servicepakket ontwikkeld, dat individueel kan worden aangepast aan de speciale eisen van de desbetreffende toepassing. Pilz start vanaf de ontwerpfase met een review van de risicobeoordeling van de AGV-fabrikant en een gedetailleerde validatie van de belangrijkste veiligheidsfuncties. Zo kan er vroegtijdig rekening worden gehouden met veiligheidsaspecten. Dit helpt om onnodige kosten te voorkomen en tijd te besparen.

Risicobeoordeling

Het uitvoeren van een risicobeoordeling van de complete toepassing ter plaatse bij de exploitant is essentieel. Hierbij worden alle gebruikte AGV’s gecontroleerd en ook de interactie met de hele omgeving. De benodigde beveiligingsvelden of -zones van de AGV worden gedefinieerd en het AGV-systeem wordt aangepast rekening houdend met de risico’s uit de hele omgeving.

Pilz is verantwoordelijk voor de veilige uitvoering

Pilz biedt ondersteuning bij alle noodzakelijke maatregelen ter plaatse en begeleidt de exploitant met het voldoen aan de internationale conformiteitsbeoordeling (bijvoorbeeld de CE-markering).

Bij de inbedrijfstelling en erna moeten er regelmatig controles van de goede staat en van de veilige werking van de AGV worden uitgevoerd, ook dat kan Pilz in het kader van het totaalpakket doen. Voor duurzame kennisopbouw biedt Pilz Academy ook trainingen over de veilige werking van een AGV-toepassing.

Meer info vindt u op de website:  
Veilig gebruik van Automated Guided Vehicle systemen

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mike van Bloppoel

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details