Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Pilz pakt uit met Knowledge hub op Indumation

Pilz pakt uit met Knowledge hub op Indumation

Als dé expert in veilige automatisering kan Pilz niet ontbreken op de beurs Indumation 2022. Nieuw op de stand van Pilz dit jaar is de Knowledge Hub waar ze kennissessies geven over actuele thema’s in de veilige automatisering.

Diepgaande kennis van normen en wetgeving omzetten in praktische automatiseringsoplossingen, dat is wat Pilz onderscheidt. In hun missie om de industrie veiliger te maken, delen ze hun kennis nu ook op Indumation in hun eigen Knowledge Hub. Tijdens de presentaties op de Pilz stand in hal 5 krijg je in 15 minuten een kennis boost. Pilz Services licht zes verschillende thema’s toe.

Wil je één of meerdere sessies niet missen?
Check op de Pilz website het programma en registreer je om een reminder te krijgen van de sessies?

De Pilz kennissessies op Indumation!

In de sessie ‘Normering voor AGV, zonder omwegen naar het doel’ vertelt Maarten Bouwen, manager van de Pilz Academy, hoe je AGV-voertuigen integreert tot een veilig systeem in de werkomgeving rekening houdend met de norm ISO 3691-4.

Enkele vaak gestelde vragen worden beantwoord in de sessie ‘CE, meer dan een label’. O.a. ‘wanneer dien je een CE-markering aan te brengen voor machines en samengebouwde installaties’ en ‘hoe bekom je een correct CE-dossier’.

De sessie ‘Lock Out Tag Out, hoe begin je eraan?’ geeft je concrete handvaten om succesvol een LoTo-programma op te starten in je bedrijf.

Hoe maak je van een veilige cobot, een veilige cobot-toepassing? Waarmee dien je rekening te houden voor een veilige samenwerking tussen mens en cobot. Dat komt aan bod in de sessie ‘Veilige samenwerking tussen mens en cobot’.

In de sessie ‘Een introductie in Process safety’ legt Wesley Tits (expert trainer Pilz Academy) uit wat het verschil is tussen machineveiligheid en procesveiligheid en wat de eerste stappen zijn in de implementatie van procesveiligheid.

Projectmanagers van het Pilz Services Team geven je een inkijk in hun aanpak van een safety project. Aan de hand van een case lichten ze toe hoe de theorie van de Safety Lifecycle van machineveiligheid concreet wordt toegepast in een bedrijf. Dit krijg je in de sessie ‘Alle stappen voor een veilige machine’.

Pilz Academy deelt cadeaus uit

Pilz Academy bied je boven op deze kennissessie de kans om jouw opleiding te winnen. Met een goed gemikt dartspijltje maak je dagelijks kan op een cursus uit het populaire Safety Engineer cursusprogramma. Én je maakt zelfs kans op de nieuwste TÜV-gecertificeerde expertencursus CEFS – Certified Expert in Functional Safety.

Innovaties in veiligheidscomponenten

Naast hun kennisexpertise stelt Pilz op Indumation natuurlijk ook de productinnovaties voor. Zo kan je in Kortrijk voor het eerst ’s werelds eerste modulaire veiligheidsrelais myPNOZ live ervaren. Voor de efficiënte beveiliging van hekken laat Pilz op de beurs nieuwe uitbreidingen voor het modulaire heksysteem zien. Tot slot toont het automatiseringsbedrijf een complete oplossing voor het beveiligen van AGV’s met de veiligheidslaserscanner PSENscan.

Heb je een vraag of uitdaging op het gebied van veilige automatisering, dan is de stand van Pilz op Indumation de place-to-be. Het team van gepassioneerde safety experts staat je graag te woord in hal 5.

Alle details van de Knowledge Hub en alles wat te ontdekken is op de stand van Pilz kan je terugvinden op de Pilz website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details