Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Planetaire reductoren, compact, hygiënisch alternatief voor tandwielkasten
“De 300 serie is bijzonder compact en krachtig met een hoog rendement en laat zich mooi verticaal inwerken. Op die manier kan er geen vuil in achterblijven.”

Planetaire reductoren, compact, hygiënisch alternatief voor tandwielkasten

Om ervoor te zorgen dat ze op de meest optimale manier en zonder schade tot aan de verwerkingsinstallaties geraken, doen voedingsproducenten al jaren een beroep op de expertise van Deprez Handling Solutions. Daar liggen ze de lat hoog op vlak van kwaliteit. Voor elke toepassing die vraagt om een hoog koppel en een laag toerental kiezen ze dan ook voor de planetaire kasten.

Tekst Valérie Couplez|  Beeld Deprez en Elsto

Het verhaal van Deprez begint 35 jaar geleden. Zaakvoerder Johan Deprez ontwierp een innovatieve machine om aardappelen te transporteren zonder ze te beschadigen. Van de landbouwsector landden ze ook in de voedingsindustrie. “Innovatie is nog steeds de belangrijkste drijfkracht in alles wat we doen. We proberen telkens een oplossing te vinden voor de vraagstukken van onze klanten. Slimme, creatieve oplossingen die zorgen voor een beter rendement, een hogere efficiëntie, meer flexibiliteit. Kortom, machines die hen in pole position brengen”, aldus Deprez.

Alternatief voor tandwielkasten

Om machines van topkwaliteit te bouwen, heeft Deprez ook nood aan componenten van topkwaliteit. Al meer dan 25 jaar geleden ging het daarom in zee met aandrijf- en besturingsspecialist Elsto Boekholt Drives & Controls. Deprez: “Een ontvangsttrechter is een typische toepassing met een hoog koppel en een laag toerental. Traditioneel wordt dit opgelost met een kettingoverbrenging. Voor een machinebouwer is dit echter niet de meest wenselijke oplossing. Ze laden zich wat moeilijker inbouwen. Onderhoud is ook niet evident. We vonden gelukkig een innovatief alternatief bij Elsto: de 300 serie planetaire reductoren. Ze zijn nog altijd onze eerste keuze  bij toepassingen met storttrechters of laadtorens.”

Compact, krachtig en hygiënisch

Maar wat maakt ze dan tot de ideale oplossing voor Deprez Handling Solutions? “De 300 serie is bijzonder compact en krachtig met een hoog rendement en laat zich mooi verticaal inwerken. Op die manier kan er geen vuil in achterblijven, wat cruciaal is in de voedingsindustrie. Ze zijn bovendien hygiënisch uitgevoerd, zodat ze goed reinigbaar zijn. Ook met Service maakt Elsto het verschil. Hebben we een aanpassing nodig of moet het net een ander toerental zijn, dan kunnen we altijd rekenen op een snelle ondersteuning, zodat wij onze deadlines met klanten kunnen halen. Het is een partner waarop we kunnen rekenen, zowel qua producten als qua kennis, met een sterke organisatie en een ruime voorraad.”


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details