Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Poco Loco maakt van Roeselare de Europese Tex Mex hoofdstad

Poco Loco maakt van Roeselare de Europese Tex Mex hoofdstad

De nieuwe fabriek creëert jobs voor meer dan 50 nieuwe medewerkers, vooral operatoren, techniekers, teamleaders en magazijniers. Daarnaast zijn er nog zo’n 50 openstaande vacatures om de groei in andere afdelingen te ondersteunen. Poco Loco belooft haar nieuwe Food Heroes alvast een doorgedreven opleiding.

CO2-neutrale start

De nieuwe tortillafabriek wordt gebouwd op de bestaande site, naast het rood-wit gestreepte hoogbouwmagazijn. Rolf Ladau, CEO van Paulig: “De productiesite in Roeselare is op vandaag al de grootste binnen het internationale familiebedrijf Paulig. En met deze investering van 45 miljoen euro blijven we investeren in de verdere groei”. 

Thomas Panteli, SVP Supply Chain & Sourcing Paulig vult aan: “De nieuwe fabriek in Roeselare zal van bij de start CO2-neutraal zijn. Met de nieuwe productielijnen zetten we sterk in op energie-efficiëntie, zodat we grotere volumes kunnen produceren met minder energie. Ook de ligging van de fabriek speelt een belangrijke rol. Er komt een tweede brug om de nieuwe fabriek te verbinden met het hoogbouwmagazijn, waardoor heel wat transport over de weg wordt vermeden.”

Tex Mex, een groeiende markt

Over de jaren heen is de productie van tortillachips en -wraps in Roeselare continu blijven groeien: “Met de nieuwe tortillafabriek willen we onze positie als marktleider in Tex Mex verstevigen, niet enkel door de productiecapaciteit uit te breiden, maar ook door in te zetten op productinnovaties. Net zoals de bestaande productievestigingen in Roeselare, zal de nieuwe fabriek zowel Poco Loco, Santa Maria als private label producten maken”, weet Arnauld Demoulin, SVP Business Area Customer Brands bij Paulig. Vandaag heeft Poco Loco 29 productielijnen en meer dan 700 medewerkers. 

Plaats voor 100 nieuwe Food Heroes

Voor de nieuwe fabriek, en door de groei in andere afdelingen, zijn er in totaal een honderdtal openstaande vacatures. Het bedrijf zoekt vooral naar operatoren, techniekers, teamleaders en magazijniers. De huidige situatie van de jobmarkt in de regio vormt uiteraard een uitdaging. 

Arnauld Demoulin: “Als groeiend bedrijf met een sterke focus op welzijn op het werk en veiligheid hebben we echter heel wat troeven. We willen telkens de juiste match vinden tussen de kandidaat, de job en het team. Dat betekent dat ook kandidaten met weinig of geen ervaring in een productie-omgeving, maar met de juiste attitude en vaardigheden ook een kans krijgen. We zetten ook sterk in op een doorgedreven opleiding op de werkvloer. Daarom start de rekrutering voor de nieuwe productievestiging, die verwacht wordt operationeel te zijn in de lente van 2022, nu al.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details