Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Roestvaststaal zeer geschikt in de voedingsmiddelenindustrie

Roestvaststaal zeer geschikt in de voedingsmiddelenindustrie

Al vanaf het begin heeft Apex Dynamics roestvaststalen producten in haar programma. Vooral voor toepassingen in de voedsel verwerkende industrie is roestvaststaal een groot voordeel. De AB, AF, AT en AE serie hebben daarom allemaal een behuizing van roestvaststaal. Daarnaast kunnen alle tandwielkasten van Apex Dynamics ook optioneel worden gesmeerd met Food Grade smeermiddel. Dit smeermiddel mag worden toegepast in de voedingsmiddelenindustrie omdat het NSF/H1 is toegelaten.

Roestvaststaal behuizing

De AB, AF en de AE serie hebben allemaal een behuizing van RVS, ook de uitgaande as. Deze series hebben wel een zwart geanodiseerd ingangshuis en adapterplaat voor de motoraanbouw. Bij de haakse varianten is de  haakse trap zwart gecoat aluminium. Dat is meestal geen probleem omdat veel standaard servomotoren ook niet van RVS zijn. In veel applicaties is het van belang dat de uitgaande kant, die in contract kan komen met vocht, wel van RVS is. Onze AT serie heeft ook een RVS behuizing en een uitgaande as.

Food grade smeermiddel in de voedingsmiddelenindustrie

Steeds meer servomotorfabrikanten komen met een volledige RVS motor. Deze hebben bijna altijd een ronde uitgaande flens. Hiervoor heeft Apex Dynamics speciaal een nieuwe serie uitgebracht. De rechte AES of de haakse AERS. Deze serie is standaard volledig RVS. Intussen hebben we voor de meeste RVS servomotoren een passende ronde RVS adapterplaat.

Optioneel kunnen al onze tandwielkasten gesmeerd worden met zogenaamd Food Grade smeermiddel. Dit smeermiddel is NSF/H1 toegelaten en mag dus in de voedingsmiddelenindustrie worden toegepast. AES en AERS tandwielkasten worden standaard gesmeerd met Food Grade smeermiddel en voorzien van een RVS spie en bevestigingsmaterialen. De meeste uitvoeringen zijn ook al opgenomen in ons designtool zodat alle informatie online beschikbaar is.

Meer weten over RVS tandwielkasten? Lees ons artikel over RVS tandwielkast in de voedingsmiddelenindustrie of neem direct contact op voor een advies op maat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details