Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Sanitaire afsluiters van Europese makelij
Fluxer heeft een ruim aanbod aan manuele en automatische oplossingen.

Sanitaire afsluiters van Europese makelij

Om brouwerijen, chocoladefabrieken en andere voedingsbedrijven doorheen al hun processen van de juiste afsluitkranen, actuatoren en appendages te voorzien, biedt Fluxer naast traditionele kleppen en kranen ook een uitgebreid gamma sanitaire oplossingen aan. Vooral de mogelijkheid tot maatwerk bij een Europese A-leverancier is onderscheidend.

“Hoewel productielijnen in de basis vaak gelijkaardig zijn, heeft elke fabriek toch zijn eigen standaarden en specificaties”, vertelt Frédéric Billiouw van Fluxer. “Het is belangrijk dat wij daar als partner in flow control snel en gepast een antwoord op kunnen bieden. Daarom kunnen we voor toepassingen die in contact komen met drinkwater of voedingsmiddelen op heel korte termijn de nodige vlinderkleppen en kogelkranen in hygiënische uitvoering leveren. We hebben daarvoor een ruim aanbod aan manuele en automatische oplossingen, voorzien van DIN-, las- of zuivelkoppelingen en in alle gangbare (en soms minder gangbare) diameters. Wanneer het nodig is, bieden we in samenwerking met onze leverancier zelfs maatwerk aan, zowel op het niveau van de koppelingen als, in uitzonderlijke gevallen, op dat van de kraan zelf.”

De binnenzijde is gepolijst, zodat er nergens voedingsresten kunnen achterblijven.

Hygiënisch design

De sanitaire afsluiters en actuatoren waarvan sprake zijn uitgevoerd volgens de principes van hygiënisch design. “De binnenzijde is gepolijst, zodat er nergens voedingsresten kunnen achterblijven. Afhankelijk van de toepassing en eisen van de klant kan er geopteerd worden voor oplossingen met Belgaqua, EC1935, FDA of zelfs EHEDG certificatie. En ja, dat geldt ook voor het maatwerk.”

Europese makelij

De sanitaire oplossingen in het gamma van Fluxer zijn afkomstig van veelal Europese fabrikanten, waaronder de A-leverancier Eurobinox. “In onze leveranciers gaan we in de eerste plaats op zoek naar kwaliteit en oog voor detail. De samenwerking met een Europese partner betekent daarenboven dat alle voorraden op relatief korte afstand en dus korte termijn aanspreekbaar zijn én dat ook de engineering in Europa gesitueerd is. In het geval van Eurobinox gebeurt overigens ook de keuring in Frankrijk, waardoor zelfs maatwerk in kleine oplages relatief snel van de nodige certificaten voorzien kan worden.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details