Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Simulatie van de Productieprocessen: bereikbaar voor iedereen.

Simulatie van de Productieprocessen: bereikbaar voor iedereen.

Vroeger was het simuleren van een productieproces een hele uitdaging. Een robotcel kon men nog wel opzetten mits grondige kennis van de software van de robotleverancier, maar het complete proces, inclusief AGV-wagens, buffers, manuele handelingen en ga zo maar door, dat was zéér moeilijk of onhaalbaar omwille van kostprijs.

Voor dit soort van opgaves kan je nu terecht bij ViManPro, de officiële verdeler voor de Benelux van de software “Visual Components”.  De kracht van de software zit hem in de eenvoud van gebruik.

Allereerst is er een enorm uitgebreide geïntegreerde bibliotheek met meer dan 3000 componenten. Deze laten je toe om makkelijk en snel de lay-out van een productieproces, quasi vanuit het niets helemaal op te zetten. Zo goed als alle robots op de markt (van meer dan 50 leveranciers) zijn in de bibliotheek opgenomen. Elementen uit de bibliotheek kunnen via “drag en drop” in de lay-out worden geplaatst en via de “Plug & Play” functionaliteit snel met mekaar worden verbonden.

Vervolgens is er het ingebouwde “Process-modelling”-systeem, dat ervoor zal zorgen dat de productieflow op een makkelijke en snelle manier in de simulatie kan worden zichtbaar gemaakt. De bewegingen van de producten in het proces worden door de gebruiker gedefinieerd. Op die manier worden deze uitgevoerd door Robots, AGV-wagens, Personen, transportbanden enz. Door de assemblage-module, kan men ook makkelijk gebruik maken van samengestelde producten. Hierdoor kan men bvb. een gevulde pallet gaan verwerken, of de opeenvolgende stappen in een assemblageproces simuleren.

Het resultaat van een simulatie kan op vele manieren worden gebruikt. Als film bijvoorbeeld in de verkoop, als controle van productietijden en output van een machine, als check voor de productieplanner in verband met materiaaltoevoer en toegang tot de installatie…  Statistische informatie -die automatisch tijdens een simulatie wordt gegenereerd en makkelijk en meteen kan worden afgebeeld – , helpt hierbij om het proces te analyseren en te optimaliseren.

Door de geïntegreerde koppelingsmodules, kunnen simulaties ook worden gekoppeld met de PLC-besturing of robotsoftware. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om aan “virtuele inbedrijfname” van een installatie te doen zodat het PLC- of Robotprogramma eerst virtueel kan worden getest. Dat kan tijdswinst opleveren en ook de tijd van de uiteindelijke inbedrijfname aanzienlijk verkorten.

Wenst u meer info, check onze website www.ViManPro.be of neem contact op via info@vimanpro.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details