Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Slim en lean op weg naar de fabriek van de toekomst

Slim en lean op weg naar de fabriek van de toekomst

Automatiseren om te automatiseren, digitaliseren om te digitaliseren, het levert nooit de gewenste resultaten op. Nochtans zijn het belangrijke voorwaarden om in West-Europa concurrentieel te blijven produceren. Tijdens de afgelopen Smart Production Day, een organisatie van Lean Lean Lead, Agoria en Agoria Food Technology Club, kon men ontdekken hoe het dan wel moest. Verschillende bedrijven kwamen getuigen over hoe ze stap voor stap slim en lean op weg zijn naar de fabriek van de toekomst.

Wist u dat de meeste digitaliseringsprojecten binnen bedrijven niet als succesvol bestempeld worden? Er kan van alles mislopen: overschrijden van timing en budget, het niet voldoen aan de verwachtingen, moeilijke communicatie, gemiste omzet … Toch zijn ze een noodzakelijk kwaad om de volgende stappen in kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid te kunnen zetten doorheen de volledige productie. En daar slagen ook veel bedrijven uit de Vlaamse voedingsindustrie vandaag al in. Wat het verschil maakt? Altijd vertrekken vanuit een goede business case en de mensen die het uiteindelijk moeten waarmaken op de productievloer voor ogen houden om draagvlak te creëren. Het zijn enkele van de geleerde lessen die bedrijven deelden op de afgelopen editie van de Smart Production Day. Tijdens dit jaarlijkse event van Lean Lead, Agoria en Agoria Food Technology Club inspireren en leren bedrijven van elkaar.    

Digitale transformatie uitstippelen

Een formule die duidelijk aanslaat want met net geen 200 deelnemers wist de Smart Production Day weer heel wat geïnteresseerde bezoekers naar BluePoint Antwerpen te lokken. Ze kregen er ook waar voor hun geld. Ervaring uit de eerste hand over hoe bedrijven hun digitale transformatie uitgetekend hebben, welke struikelblokken ze tegenkwamen en vooral hoe ze er versterkt zijn uitgekomen. Want eigenlijk begint het echte werk pas na de implementatie van nieuwe digitale technologie. Dan kan het optimaliseren starten. Voor wie op zoek was naar een juiste partner om ervaringen van anderen meteen aan de eigen praktijk te toetsen, bood de Smart Production Day nog een kleine beursvloer. Technologiepartners ABB, Actemium, Agidens, Amelior, Beckhoff, Brighteye, Endress+Hauser, Enginity, Gibas, LogFlow, pvo, pwc, Siemens, Werma, Yazzoom, Yitch, 24Flow en 247TailorSteel maakten er duidelijk hoe zij als kundige gids kunnen fungeren op deze digitale ontdekkingstocht.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details