Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Slimme camera in snelle uitvoering
De verschillende eigenschappen maken de slimme camera’s geschikt voor vele toepassingen waaronder kwaliteitscontrole en het tellen van objecten.

Slimme camera in snelle uitvoering

Vierpool richt zich al bijna vijftig jaar – samen met haar technologiepartners – op het creëren van nieuwe oplossingen met zowel bestaande als nieuwe, innovatieve producten. Eén van deze partners is Datasensing, dat onder meer slimme camera’s levert voor razendsnelle en betrouwbare detectie van uiteenlopende producteigenschappen in geautomatiseerde lijnen. Hieronder ook de nieuwe slimme camera uit de P3x-serie, die een resolutie heeft tot 5 MP en een dubbele snelheid ten opzichte van de P2x-generatie.

Vierpool levert geavanceerde vision technologie waaronder de smart camera’s uit de P-serie van Datasensing. Onlangs is, naast de P2x-serie, de P3x-generatie geïntroduceerd. Deze camera’s detecteren in zwart-wit of kleur en zijn voorzien van Micro Video en C-mount lensopties. 

De nieuwe slimme camera uit de P3x-serie heeft een resolutie tot 5 MP en een dubbele snelheid ten opzichte van de P2x-generatie.

Eigenschappen

De P3x-camera’s zijn uitgerust met zogenaamde Iluminator leds die beschikbaar zijn in vier versies met respectievelijk wit, blauw, rood en infrarood licht. Zij bevatten TiR-lenzen die in combinatie met de CMOS-imager bijdragen aan een maximale beeldkwaliteit. Kenmerkend zijn verder de resolutie tot 5 MP en een snelheid die twee keer hoger ligt dan bij de generatie P2x. Bovendien zijn alle accessoires van de P2x-modellen compatibel met de P3x-serie. De slimheid van de camera’s is gerealiseerd door de IMPACT software-interface waarmee de gebruiker meer dan honderd inspectietools ter beschikking staan. Eventuele Add-on-licenties bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van geavanceerde Datasensing-algoritmes waaronder Artificial Intelligence en deep learning

Toepassingen

De verschillende eigenschappen maken de slimme camera’s geschikt voor vele toepassingen variërend van het controleren van verpakkingen en het sorteren of tellen van objecten tot het opmeten ervan. Tevens kunnen ze etiketten controleren op zowel tekst (OCR) als afbeeldingen waarbij ook het lezen van 1D- en 2D-codes tot de mogelijkheden behoren. Tot slot worden de camera’s ingezet om de positie van een object door te geven aan een robot(arm) die deze gegevens gebruikt om objecten op te pakken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details