Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
‘Sneller, slimmer en efficiënter produceren met cobots’
Doosan’s food grade cobots kunnen probleemloos in de foodsector worden toegepast en zijn bestand tegen natte reiniging.

‘Sneller, slimmer en efficiënter produceren met cobots’

“De markt van robotisering en automatisering groeit sterk door stijgende lonen en een toenemend tekort aan technici. Robots en vooral ook cobots zullen de komende tijd een grotere rol toegedicht krijgen. Ze kunnen bijdragen aan een sneller, slimmer en efficiënter productieproces door routinematige, eentonige of risicovolle taken te automatiseren”, stelt Maarten Zijlstra, managing director en co-founder van Cobotx.

“Vaak leidt automatisering tot beperkingen in flexibiliteit, maar bij cobots is dit helemaal niet het geval. Ze zijn heel eenvoudig om te stellen en te verplaatsen zodat ze op meerdere plekken kunnen worden ingezet. Flexibiliteit is tegenwoordig een belangrijke drijfveer voor de cobotmarkt”, zegt Zijlstra. Cobotx biedt op maat gemaakte cobotoplossingen voor diverse sectoren, waarmee ze de efficiëntie en productiviteit van bedrijven naar een hoger niveau tilt. Zijlstra geeft een aantal voorbeelden van toepassingen. “Een cobot kan dozen die van de band komen stapelen op een pallet, maar ook zelf handelingen in het productieproces uitvoeren, zoals het beladen van machines, het uitvoeren van pick & place handelingen of meer specifiek in de foodsector bijvoorbeeld het aanbrengen van een laagje fondant op koeken.” In de voedingsmiddelenindustrie zijn cobots uitermate geschikt. “In deze sector worden regelmatig recepten aangepast waardoor het type bewerkingen snel kan veranderen. Cobots zijn erg eenvoudig te herprogrammeren terwijl ze veilig tussen mensen hun handelingen kunnen uitvoeren.”

Meer gewicht

Cobots worden de laatste jaren steeds groter en kunnen steeds meer gewicht aan. “Waar vier jaar geleden het maximale beladingsgewicht 15 kilogram bedroeg, is dit inmiddels 25 kilogram of meer. Daardoor kunnen ze in steeds meer omgevingen worden ingezet en is het mogelijk om ook zwaardere dozen of meerdere dozen tegelijkertijd te verplaatsen. Dit leidt tot een hogere efficiency.” Toch is het afschermen van cobots in tegenstelling tot traditionele robots niet nodig. “Als system integrator is ons motto: of het gebeurt veilig, of niet. Belangrijk is dat de cobots zijn uitgevoerd met sensoren die de veiligheid kunnen garanderen. Neem de Doosan Robotics cobots van Dormac, een belangrijke partner van ons. Deze cobots zijn uitgerust met krachtige koppelsensoren op elk gewricht zodat ze onmiddellijk elke kracht kunnen waarnemen die op de gewrichten wordt uitgeoefend. Deze cobots zijn daardoor zeer gevoelig voor botsingsdetectie.”

Force Torque sensoren

Zijlstra geeft een voorbeeld uit de praktijk. “Een producent van kazen past een cobot van Doosan Robotics toe om kazen in een machine te plaatsen om er plakken van te snijden. De gekozen cobot kan de juiste gewichten en het juiste bereik aan en alle gewrichten zijn voorzien van Force Torque sensoren. Ze voelen letterlijk de aanwezigheid van hun menselijke collega’s en passen zich naadloos aan om botsingen te vermijden.” Om de veiligheid van de werknemers verder te waarborgen, is het mogelijk om de instelling ‘Collaboration Workspace’ te gebruiken waarmee de cobots langzamer bewegen dan normaal in de buurt van de werkruimte.

Een producent van kazen past een cobot van Doosan Robotics toe om kazen in een machine te plaatsen om er plakken van te snijden.

Hygiëne en voedselveiligheid

Cobots zijn nog lang niet uitontwikkeld. “Een mooie ontwikkeling zijn Doosan’s food grade cobots. Ze zijn ontworpen om in een schone omgeving te werken en hebben een National Sanitation Foundation (NSF)-certificering. Ze kunnen probleemloos in de foodsector worden toegepast en zijn bestand tegen natte reiniging. Dormac heeft ook drie typen cobots (de E0509, A0509F en A0912F) in haar assortiment waardoor we vaak samenwerken.”

Toekomst

In de toekomst zal volgens Zijlstra de cobot nog vaker in beeld komen. “De rol van technici verandert door een toenemende druk op uitvoerende functies door de krapte op de arbeidsmarkt. Technici tonen gelukkig steeds meer interesse in cobots gezien de diverse uitdagingen die het ontwerpen en integreren van cobots met zich meebrengen. Humanoïde robots en cobots zullen steeds vaker samenwerken met mensen terwijl ontwikkelingen als artificiële intelligentie en digital twinning ertoe leiden dat het nog eenvoudiger wordt om cobots te (her)programmeren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details