Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Snijden en transporteren in één processtap
De appels die voor de productie van het appelsapconcentraat geleverd worden, hoeven enkel schoongemaakt te worden.

Snijden en transporteren in één processtap

Transportoplossingen in de voedselverwerkende industrie zijn meestal gericht op hygiëne, reinigbaarheid en voedselcompatibiliteit. Als je daarbovenop echter ook multifunctionaliteit kan leveren, dan ben je snel een stap voor. Zo ondervond een voedselverwerkend bedrijf toen het voor de NETZCH NEMO® BO/SO trechterpomp met geïntegreerde snijeenheid koos als onderdeel van het productiesysteem voor de verwerking en transport van appelsapconcentraat.

De NEMO® pomp met trechter en geïntegreerde snijeenheid werd speciaal ontwikkeld voor de voedselverwerkende industrie, met als grote voordeel dat de snij- en transporttaken in één processtap gecombineerd kunnen worden. Grote vaste delen zoals stukjes fruit of groente kunnen immers in een snel en gemakkelijk proces versneden en verpompt worden voor verdere verwerking.

Van appel tot appelpuree

Traditioneel worden er voor de verwerking van appels dure snij- en breekmachines gebruikt. In de fabriek in kwestie kon die investering dankzij de NEMO® pomp echter achterwege gelaten worden. De appels die voor de productie van het appelsapconcentraat geleverd worden, hoeven enkel schoongemaakt te worden. Vervolgens worden ze in hun geheel in de pomp gevoerd, waar ze door zes messen gehakt worden en waarna de papperige, grove appelpulp door de unit naar een centrifuge gevoerd wordt. Voor deze dubbele taak is het pompmodel uitgevoerd met een trechterbehuizing met rechthoekige inlaatflens, een koppelstang met transportschroef en een snijeenheid.

De snijunit bestaat uit drie roterende messen en een variabel aantal stationaire messen.

Optimale invoer

Meer concreet is het de trechter met snijeenheid die voor een optimale toevoer naar het verpompgedeelte zorgt, ongeacht of het gaat over hele appels, wortelen of tomaten. Zij worden op weg naar de stator-rotoreenheid, wanneer ze de compressiekamer met de snijeenheid op de koppelstang passeren, direct gesneden. “De snijunit bestaat uit drie roterende messen en een variabel aantal stationaire messen dat aan de grootte en consistentie van de te versnijden stukken aangepast kan worden”, licht Joaquim de Matos, managing director voor de Benelux, toe. Optioneel kan de pomp zelfs met een extra snijeenheid op de persflens uitgerust worden. “Dit apparaat bestaat uit een snijplaat en een roterend mes. Wanneer het toegepast wordt, bepaalt het dan ook de deeltjesgrootte van de vaste stoffen in het medium waarmee het getransporteerde materiaal aan de perszijde de pomp verlaat.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details