Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Specialist in industriële en mechatronische oplossingen verhuist naar ruimere locatie
Het nieuwe kantoorgebouw van Stäubli Benelux op Bouwcentrum Pottelberg in Kortrijk.

Specialist in industriële en mechatronische oplossingen verhuist naar ruimere locatie

Midden september werd het gloednieuwe gebouw van Stäubli Benelux aan de Engelse Wandeling op Bouwcentrum Pottelberg in Kortrijk officieel geopend. Naast ruime, open werkplekken voor de 37 medewerkers beschikt de dochteronderneming van de Stäubli Group op deze locatie over een state-of-the-art showroom, de Stäubli Robotics Academy voor opleidingen, verbeterde faciliteiten voor demonstraties, testen, opslag en logistiek, een evenementenruimte én een cafetaria met terras. Aangezien Stäubli Robotics net 40 jaar bestaat, mocht mobiele robot Helmo assisteren bij het lint doorknippen.

Midden september werd het gebouw officieel in gebruik genomen. De mobiele robot Helmo mocht daarbij assisteren.

Familiebedrijf Stäubli met hoofdzetel in Pfäffikon (Zwitserland) is uitgegroeid tot een wereldwijde specialist in industriële en mechatronische oplossingen met vier kernactiviteiten: Textile, Electrical Connectors, Fluid Connectors en Robotics. “Sinds 1892 schrijven we aan een succesverhaal dat vorig jaar tot een recordgroei van 30% leidde. De groei is gebaseerd op vier belangrijke waarden: Performance, Partnership, Passion & People”, vertelt Gerald Vogt, CEO van de Stäubli Group. “We zijn met eigen filialen actief in 29 landen, hebben agenten in 50 landen en beschikken over vijftien up-to-date productiefaciliteiten. Overal ter wereld streven we naar samenwerkingen op lange termijn met partners en klanten. Onze mensen zijn echter onze belangrijkste troef. We kunnen rekenen op de kennis en gedrevenheid van 5.700 medewerkers, waarvan bijna 10% in R&D – een bewijs van onze drang naar innovatie.”

Stäubli ontvangt zijn klanten vandaag in een nieuwe, overzichtelijke showroom met veel mogelijkheden.

Groei maakt uitbreiding noodzakelijk

Stäubli Benelux startte 22 jaar geleden met de verkoop van textielmachines voor de Benelux. De activiteiten werden snel uitgebreid met robotica (2001) en connectoren voor vloeistoffen (2002) en toen in 2004 ook de firma Multi-Contact uit Sint-Martens-Latem overgenomen werd, was de basis gelegd voor de verkoop van elektrische connectoren. “Het team bestaat vandaag uit 37 medewerkers, actief in pre-sales, sales en after-sales, en het werd onmogelijk om deze groep comfortabel te laten functioneren op onze voormalige site in hartje Bissegem (Kortrijk)”, zegt Jo Dekeyster, managing director van Stäubli Benelux. “We gingen op zoek naar een nieuwe ‘thuis’ en kwamen uiteindelijk bij dit gloednieuwe kantoorgebouw op de Pottelberg uit, bijna in de achtertuin van ons vorige pand. Dit gebouw is met een oppervlakte van 2.275 m² twee keer zo groot en biedt ook heel wat meer mogelijkheden met een focus op de groei van ons team en de verdere optimalisatie van onze service aan de partners en klanten.”

Het gebouw omvat ook een demo- en testruimte, waar ook haalbaarheidstesten voor klanten met concrete robotprojecten uitgevoerd kunnen worden.

Multifunctioneel, energie-efficiënt gebouw

Het team van Stäubli Benelux is heel trots op hun nieuwe kantoorgebouw met drie bouwlagen. Naast de inkom en ruime, open werkplekken voor de medewerkers van de Robotics en Textile divisies kunnen bezoekers op het gelijkvloers terecht in een state-of-the-art showroom. “In onze Stäubli Robotics Academy kunnen tot acht personen tegelijk een theorie-opleiding volgen, waarna de praktijk kan doorgaan in de demo- en testruimte. We organiseren verder haalbaarheidstesten voor klanten met concrete robotprojecten. De magazijnruimte werd ook gevoelig uitgebreid, waardoor we nog meer producten op stock kunnen houden voor een snelle, just-in-time levering aan de klanten”, vertelt communicatieverantwoordelijke Trui Verschelde tijdens de rondleiding. “De eerste verdieping doet vandaag dienst als vergader- en evenementenruimte, maar opent perspectieven voor toekomstige uitbreiding. Op de bovenste etage bevinden zich de kantoren van de Electrical & Fluid Connector medewerkers én een cafetaria met terras, waar we kunnen lunchen, brainstorming sessies laten doorgaan of after-work activiteiten organiseren.” Naast de veelzijdigheid blinkt het gebouw uit in energie-efficiëntie. Zo werden zonnepanelen op het dak gemonteerd en wordt gebruikgemaakt van warmtepomptechnologie en energiezuinige, sensorgestuurde ledverlichting. Grote glaspartijen zorgen voor transparantie, ruime inval van daglicht en zicht op de bruisende omgeving van een site met bedrijven, winkels, restaurants en vrijetijdsactiviteiten. Stäubli Benelux is alvast klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen met een kantoorgebouw, dat enerzijds ruimte biedt voor groei en anderzijds zelf een extra troef vormt om nieuwe mensen aan te werven.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details