Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Stäubli Benelux viert opening van nieuw kantoor in Kortrijk

Stäubli Benelux viert opening van nieuw kantoor in Kortrijk

Stäubli, wereldleider in industriële en mechatronische oplossingen, opende vandaag officieel haar nieuwe Benelux-kantoor in Kortrijk. Het nieuwe kantoor illustreert de voortdurende lokale groei van het bedrijf in de sectoren van textielmachines, elektrische connectoren, connectoren voor vloeistoffen en robotica in de afgelopen 22 jaar en positioneert Stäubli voor haar ambitieuze plannen voor de toekomst.

De nieuwe kantoren bevinden zich op de Pottelberg in Kortrijk, in de onmiddellijke nabijheid van de voormalige site van het bedrijf in Bissegem. Het gebouw is tweemaal zo groot als de vorige site (2275 m²) en beschikt nu onder meer over een state-of-the-art showroom voor het brede technologieportfolio van het bedrijf, meer ruimte voor de opleiding en verbeterde opslag- en logistieke faciliteiten. Zonnepanelen, sensorgestuurde LED-verlichting en warmtepompen ronden de nieuwe voorzieningen af en zorgen voor een energie-efficiënte werking van het nieuwe gebouw.

Vanuit de nieuwe locatie staan in totaal 37 werknemers in voor pre-sales, sales en after-sales diensten aan Stäubli’s klanten en partners, alsook opleidingen rond haar technologieportfolio met specifieke expertise in haalbaarheidstesten en workshops rond robotica en automatisering.

Een geschiedenis van groei en technologische innovatie in de Benelux

Met zijn roots in de textielindustrie begon Stäubli 22 jaar geleden in Bissegem als groothandelaar in geavanceerde textielmachines. Al snel werd het lokale aanbod aangevuld met de andere vakgebieden van het bedrijf: Robotics volgde in 2001, Fluid Connectors in 2002 en Electrical Connectors in 2004. Het vroegere gebouw in Bissegem bleek al snel te klein en er werd een tweede kantoorgebouw toegevoegd op dezelfde locatie. De laatste jaren werden de bestaande faciliteiten te klein om alle medewerkers comfortabel te huisvesten met hetzelfde dienstenpakket. Een lange zoektocht leidde uiteindelijk tot een gloednieuw kantoor op de site Pottelberg in Kortrijk, op een boogscheut van het oude gebouw.

“We zijn trots op ons nieuwe kantoor, gelegen in het dynamische commerciële centrum Pottelberg, een plaats met bedrijven, winkels, restaurants en vrijetijdsactiviteiten. Onze nieuwe faciliteiten zijn dubbel zo groot als onze vorige locatie. Dit geeft ons het vertrouwen dat we de komende jaren aan onze eigen behoeften en aan die van onze klanten kunnen voldoen”, aldus Jo Dekeyster, Managing Director van Stäubli Benelux.

“Onze investering in het nieuwe Benelux-kantoor bevestigt ons vertrouwen in en onze betrokkenheid bij de regio. We hebben onze capaciteiten uitgebreid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van onze klanten uit de solar industrie naar grotere voorraden MC4 connectoren en de vraag van alle andere industrieën naar meer test- en trainingsoplossingen”, aldus Gerald Vogt, CEO van de Stäubli Group.

Aangezien Stäubli dit jaar ook de 40ste verjaardag van Stäubli Robotics viert, werd Helmo, de mobiele robot van het bedrijf, gekozen om te assisteren bij het officiële lint doorknippen als  teken van een verdere stap in de toekomstgerichte samenwerking tussen mens en robot, en om de officiële opening nog een speciaal moment te geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details