Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Technische innovatie voor meng- en roerprocessen

Technische innovatie voor meng- en roerprocessen

In combinatie met de NORDAC FLEX SK 200E frequentieomvormer voor het vermogensbereik tot 22 kW, komt hiermee een flexibele unit met weinig onderhoud beschikbaar.

NORD-SAFOMI.jpg: SAFOMI-IEC adapter voor MAXXDRIVE® industriële reductoren van NORD DRIVESYSTEMS in combinatie met een aandrijfmotor: minder componenten, hogere bedrijfszekerheid.

MAXXDRIVE® industriële reductoren, die al tien jaar deel uitmaken van het NORD programma, leveren hoge uitgaande koppels van 15 tot 282 kNm en garanderen een hoge bedrijfszekerheid, zelfs onder veeleisende omstandigheden. Het FEM geoptimaliseerde en compacte ontwerp maakt bedrijf onder extreme externe belastingen mogelijk. Voor roertoepassingen wordt een combinatie met de SAFOMI IEC adapter (SAFOMI = Sealless Adapter For Mixers) aanbevolen, waarin een olie-expansiekamer is geïntegreerd.

SAFOMI is beschikbaar voor MAXXDRIVE® parallelle reductoren in de bouwgrootten 7 tot 11 en omvat maximale uitgaande koppels van 25 tot 75 kNm. SAFOMI overtuigt door zijn compacte en eenvoudige constructie en de geïntegreerde olie-expansiekamer, waardoor olietanks en leidingen en de voor lekkage en slijtage gevoelige asafdichting tussen reductor en IEC cilinder niet meer nodig zijn. Toepassing van de SAFOMI-IEC adapter in plaats van de standaard IEC adapter op de roerwerkaandrijving verhoogt de bedrijfszekerheid en verlaagt de onderhoudskosten. Niet alleen is het oliepeil en dus het vereiste olievolume lager, maar omdat er minder componenten nodig zijn is er ook minder inbouwruimte nodig.

De NORDAC FLEX SKE200 frequentieomvormer kan zonder schakelkast direct op de motor worden gemonteerd.

Hogere bedrijfszekerheid met minder inspanning door de verdere vermindering van slijtageonderdelen en aangesloten componenten adviseert NORD een combinatie van de MAXXDRIVE® industriële reductor, de SAFOMI-IEC adapter, een aandrijfmotor en NORDAC FLEX SK 200E. De frequentieomvormer kan flexibel worden geïnstalleerd en beschikt over een hoog vermogensbereik en een ruime keuze aan optionele functies en accessoires. De SK 200E kan zonder schakelkast direct op de motor worden gemonteerd.

Meta-titel: Technische innovatie voor meng- en roerprocessen

Meta-omschrijving: MAXXDRIVE® industriële reductoren met IEC adapter SAFOMI en de NORDAC FLEX SK 200E frequentieomvormer: een flexibele unit met weinig onderhoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details