Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Twee in één: de eerste gecombineerde vorksensor ter wereld
Detectie van transparante of semi-transparante etiketten op label-drager combinaties van etiketteermachines

Twee in één: de eerste gecombineerde vorksensor ter wereld

Vorksensoren bestaan traditioneel in twee modellen: op basis van licht- of ultrasoontechnologie. Er is nu een nieuwe versie beschikbaar die licht en ultrasonica combineert. De nieuwe GSX gecombineerde vorksensor is vooral geschikt voor etiketteermachines uit de verpakkingsindustrie. Hiermee zet Leuze zijn decennialange traditie als innovator voort. Leuze heeft niet alleen de eerste labelvork met de GS05 uitgevonden, maar ook de eerste ultrasone vorksensor met de GSU14 ontwikkeld. Met deze innovatie toont Leuze opnieuw zijn jarenlange expertise en de toepassingskennis van de Sensor People op dit gebied. Deze apparaten zijn niet alleen zeer gevoelig, ze zijn ook eenvoudig te monteren en vereisen geen uitlijning.

De GSX vorksensor is ’s werelds eerste sensor in zijn soort en combineert de twee detectiemethoden van ultrasoon en optisch in één behuizing. Hij detecteert betrouwbaar, snel en nauwkeurig een breed scala aan labels, ongeacht hun materiaal- en oppervlaktekenmerken. Dit verhoogt de doorvoercapaciteit van de machine en vermijdt stilstand. De vorksensor is bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij verschillende soorten labels moeten worden gedetecteerd. Tot nu toe waren hiervoor vaak meerdere verschillende vorksensoren nodig. De gebruiker bespaart niet alleen ruimte, maar ook extra tijd en kosten voor de installatie. 

Eenvoudig, snel en economisch configureren

De nieuwe GSX vorksensor is voorzien van een IO-Link interface. Deze dient om de sensor eenvoudig, snel en economisch te configureren. De interface kan worden gebruikt om onder andere remote teaching mogelijk te maken of om de knoppen te vergrendelen. Daarnaast vergemakkelijkt receptuurbeheer het eenvoudig wisselen van formaten bij het vervangen van rollen. Dit betekent dat het opnieuw inleren niet nodig is bij het wisselen van rollen naar een ander etiketformaat.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details