Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Van idee tot maatwerkmachine voor de voedingsindustrie
De robuuste JCS Combi-Check combineert een Fortress metaaldetector met een Jansen checkweger. De ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen worden gedetecteerd en afgevoerd.

Van idee tot maatwerkmachine voor de voedingsindustrie

Zo moeten ze blijven investeren in hun machinepark. Jansen Techniek en Jansen Control Systems uit Putten zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van machines op maat: van idee en ontwerp, over engineering, constructie tot installatie en onderhoud. Ze zijn leverancier van de merken Marelec, Fortress, Sparc, Sollau en Cretel.

Tekst Johan Debaere  |  Beeld Jansen Techniek & Control Systems

Familiebedrijf Jansen Techniek ontwikkelt en produceert maatwerkmachines voor de voedingsindustrie: transport en handling, wegen en sorteren, portioneren, onthuiden van vlees, ontschubben van vis, strippen van schol en industriële wassers. Jansen Control Systems levert en onderhoudt end-of-line inspectiesystemen, waaronder eigen controlewegers, Fortress metaaldetectoren, Sparc X-ray systemen, Sollau magneetscheiders en elektrostatische ontladings- en oppervlaktereinigingssystemen van Hildebrand. “De persoonlijke aanpak is belangrijk. Elk project start met een bezoek bij de klant, waar we proces en product samen bekijken. Daarna zetten onze engineers het idee om naar een 3D-model, dat als basis dient voor werktekeningen en al een beeld geeft van hoe de machine eruit zal zien”, vertelt zaakvoerder Jannes Jansen. “Het systeem wordt vervolgens volledig in ons atelier geproduceerd. Tot slot staan we in voor installatie, testen, oplevering en, indien nodig, onderhoud.”

De Sparc Hera doseermachine wordt onder meer ingezet voor de topping op kant-en-klare maaltijden: automatisch, nauwkeurig en met minder verlies.

Doseermachine en metaaldetector in de kijker

Bij Jansen staat innovatie centraal. Met de Sparc Hera depositor bieden ze een unieke ‘loss in weight’ doseermachine voor het nauw-keurig doseren van vrij stromende producten, zoals kruiden en specerijen, zaden en noten, paneer, geraspte kaas en nog veel meer. “Dit systeem wordt ook ingezet voor de topping op kant-en-klare maaltijden”, vult Gerard Schuurman, technisch adviseur bij Jansen Control Systems, aan. “Terwijl je in het verleden een paar mensen nodig had om deze job te doen, wordt dit nu door een machine uitgevoerd en kunnen die mensen op andere plaatsen in het proces ingezet worden. Bovendien wordt de nauwkeurigheid verhoogd en is er minder verlies.” Als partner van Fortress worden ook hoogwaardige metaaldetectoren geleverd. Die kunnen op een door Jansen zelf geproduceerd, robuust frame bevestigd worden en ook met een Jansen checkweger gecombineerd worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details