Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
VEGA helpt gezinnen in Amersfoort door samenwerking Voedselbank

VEGA helpt gezinnen in Amersfoort door samenwerking Voedselbank

In Amersfoort leven ruim 4.000 huishoudens in armoede, waarvan ongeveer 4.500 kinderen. Veel van die kinderen gaan dagelijks met een lege maag naar school. Slechts 600 huishoudens krijgen hulp van Voedselbank Amersfoort. Door bijvoorbeeld schaamte kloppen nog te weinig mensen aan voor hulp. Jammer, een voedselpakket scheelt toch gauw enkele tientjes en zorgt dat kinderen mét ontbijt naar school kunnen. Vanaf 1 september 2023 werkt VEGA daarom samen met Voedselbank Amersfoort. “We hebben het goed, laten we dat delen met anderen.”

Mensen helpen en voedselverspilling tegengaan

In Nederland leven in totaal 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. Ze hebben te weinig middelen om boodschappen te kopen. Voedselbanken zijn vrijwilligersorganisaties die mensen in armoede helpen door voedsel in te zamelen en te verspreiden. Producten die anders worden vernietigd, worden gered van verspilling en uitgedeeld aan mensen die het hard nodig hebben. Dit sluit mooi aan bij de visie van VEGA, waarin humaniteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal staan. “Door de samenwerking met Voedselbank Amersfoort kunnen we structureel bijdragen aan de verbetering van de leefsituatie van mensen. Naast financieel, steunen wij ook met inzamelingsacties en vrijwilligerswerk. Met positieve publiciteit hopen we dat méér mensen in armoede de voedselbank weten te vinden.”

De kosten van een voedselpakket 

Met 1 voedselpakket helpt Voedselbank Amersfoort 1 gezin per week. Voedseldonaties komen grotendeels van supermarkten en organisaties. Om ieder gezin een gevarieerd en gezond aanbod te geven, vult de voedselbank waar nodig de pakketten aan. Die investering, ook voor bijvoorbeeld huisvesting, energie en transport, komen voor rekening van de Voedselbank zelf. Het kost de Voedselbank ongeveer 5 euro om 1 gratis voedselpakket aan een gezin te kunnen verstrekken. VEGA gaat helpen deze overige kosten te dekken. 

1 gezin een week lang gezond eten

VEGA doneert 5 euro per verkocht meetinstrument uit het BASIC pakket sensoren aan Voedselbank Amersfoort. Met 1 verkocht BASIC instrument helpt VEGA dus 1 gezin een week lang aan gezond eten. Het team van VEGA gaat zich ook op andere fronten inzetten. Naast structurele financiële steun, vult de mix van giften zich met sportieve activiteiten, inzamelingsacties, het uitvoeren van vrijwilligerswerk en positieve publiciteit voor de stichting. “We hebben veel kennis en kunde in huis, dat willen we graag delen met Voedselbank Amersfoort.”

Sustainable development goals

Als producent van niveau- en drukmeetinstrumentatie levert VEGA meetoplossingen voor de procesindustrie. Het van origine Duitse bedrijf heeft zich dankzij een gezonde groei ontwikkeld tot wereldspeler die actief is in meer dan 80 landen, waaronder Nederland. “Omdat we een economisch welvarend bedrijf zijn, vinden we het belangrijk te werken aan een duurzame toekomst voor iedereen. We zijn trots dat we met deze stap op vier ‘sustainable development goals van de VN’ in actie komen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details