Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Veiligheid begint bij een veilige industrievloer

Veiligheid begint bij een veilige industrievloer

Het is een hele opgave om over deze hellingen bakken of rekken te duwen en te voorkomen dat men de controle over de lading verliest. Vandaar het belang om deze hellingen van de juiste antislipgraad te voorzien.

Welke slipweerstand heeft een antislip vloer nodig?

Ook vlakke vloeren vereisen een zekere antislipgraad. Niet elke antislip vloer in een productieomgeving vereist dezelfde antislipgraad. Vloeren in de voedingsverwerkende industrie moeten naar behoren kunnen worden gereinigd. Hoe ruwer de vloer, of hoe hoger de antislipgraad, hoe agressiever de reiniging van die vloer. De mate van hoeveelheid antislip die een vloerafwerking in een ruimte nodig heeft is dus mede afhankelijk van het type productieproces en van de manier en intensiteit van het reinigen.

Hoe test u de silpweerstand van een antislip vloer?

De mate van antislip kan getest worden door een slipweerstand test. Een van de manieren om de slipweerstand te testen is door middel van de slingertest. De slipweerstand van vloeren wordt gemeten met de SRT-slinger (Skid Resistance Tester). Deze test werd ontwikkeld door het British Transport Research Laboratory en houdt in dat ee nslinger, met aan het uiteinde een „schoentje“ met een rubberen zool, over een testoppervlak wordt geslingerd. Afhankelijk van de slipweerstand gaat de slinger meer of minder afgeremd worden en dus niet meer zijn maximale hoogte bereiken. Het hoogteverlies wordt afgelezen op een schaal die zo de SRT-waarde oplevert.Vloerleveranciers kunnen deze test uitvoeren en adviseren voor elk van uw productieruimte de voor u meest geschikte antislipgraad.

Meer informatie vindt u op https://bit.ly/35mRHa3

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details