Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Vier flessenvulmachines, drie protocollen – en één gateway-familie

Vier flessenvulmachines, drie protocollen – en één gateway-familie

In een Italiaanse verpakkingsfabriek werden vier flessenvulmachines uitgerust met flowmeters die gebruik maken van het Modbus® seriële protocol. De flowmeters moesten worden aangesloten op een hoofd-CPU van Siemens® of Rockwell Automation®. Voor dit specifieke scenario had de OEM een verzoek van de eindgebruiker: Kunnen ze de oplossing standaardiseren om Modbus serieel te verbinden met EtherNet/IP™ of PROFINET?

De OEM dacht dat het gebruik van een gateway van een andere fabrikant de beste oplossing zou kunnen zijn om flexibiliteit te behouden. De fabrikant van de flowmeter stelde voor om modules uit de PLX30 gateway-familie van ProSoft Technology te gebruiken, die de protocollen konden ondersteunen.

De OEM was blij dat ProSoft een eerste test van de oplossingen ondersteunde. De technicus vond dat de leerfase eenvoudiger was omdat de gateways tot dezelfde familie behoorden en ze dezelfde configuratietool konden gebruiken. De eindgebruiker gaf ook de voorkeur aan de communicatiesnelheid van de gateways – en nu hebben ze een veelzijdige gateway-familie die elk component kan verbinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details