Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Vijf redenen waarom deelnemen aan een online veiling een goed idee is!
Bouwjaar 2018: tweedehands betekent niet per se ‘oud’.

Vijf redenen waarom deelnemen aan een online veiling een goed idee is!

Het schrijnend tekort aan materialen en de alsmaar stijgende prijzen laten ook detailhandelaren en klein- en grootfabrikanten zoeken naar alternatieven bij de aanschaf van machines. Iets wat online auctioneer Industrial Auctions zeker niet ontgaan is. De markt voor gebruikte machines was al booming business vanwege het tijd- en kostenbesparende voordeel, maar het leidt ook steeds meer tot duurzame oplossingen. Een industrie die in rap tempo blijft groeien en waar Industrial Auctions dankbaar de vruchten van plukt. Met een net gevierd 12,5 jubileum, opereert zij al jaren in de industrie van gebruikte machines, gefocust op een nichemarkt; de voedings- en drankenindustrie. Met haar internationale bekendheid en opgebouwde vertrouwen in de online wereld kijkt het bedrijf met een positieve blik naar de toekomst.

Machines voor zowel klein- als grootverwerker.

De voedings- en drankenindustrie is onderhevig aan vele veranderingen, maar ook een industrie die altijd haar bestaansrecht zal houden. In deze context valt te denken aan de vernieuwingen op machinegebied waarmee menig fabrikant toch up-to-date moet blijven, wil hij kunnen blijven concurreren in de industrie. Dat vraagt om creatief denk- en oplossingsvermogen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die hun productieproces willen vergroten en een jaar wachttijd van een nieuwe machine weten te overbruggen, met de aanschaf van een gebruikte machine om zo het eerste rendement al te behalen. Later kan diezelfde machine door het bedrijf worden aangeboden op een veiling van Industrial Auctions. Denk bovendien aan bedrijven die op korte termijn vervanging nodig hebben voor hun kapotte machine, die op zoek zijn naar een specifieke machine om hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden of die op zoek zijn naar een complete verwerkingslijn ten behoeve van een nieuwe productielocatie. Machines die aangekocht worden om nog vele jaren dienst te kunnen blijven doen.

Industrial Auctions biedt met haar succesformule uitkomst voor zowel koper als verkoper bij dit soort uiteenlopende machinevraagstukken. Het bedrijf staat namelijk in direct contact met beide partijen en brengt ze samen op haar georganiseerde online veilingen. Al blijft het daar niet bij…

Machines voor de verpakkingsindustrie.

Extra mile

De reden waarom partijen zich melden bij Industrial Auctions en jarenlang klant blijven, zit in de fundering van het bedrijf: het volledig blijven ontzorgen van de klant en opdrachtgever in iedere fase van het aan- en verkoopproces. De kennis en expertise betreffende de machines heeft het bedrijf in eigen huis, wat de verkoper tijd scheelt aan informatieverschaffing en de koper voorziet van de juiste informatie bij een betreffende machine. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar tegenwoordig kent de markt ook de minder toegewijde bedrijven. Het devies luidt dan ook ‘actions speak louder than words’ en dat is wat Industrial Auctions maar wat graag laat zien. Het bedrijf gaat altijd voor de extra mile; daar staat ze in haar kracht. Van taxatieadviezen tot het ter beschikking stellen van tijdelijke opslagcapaciteit, het logistiek ontlasten en bijvoorbeeld het actief met beide partijen in direct contact staan. Allemaal factoren die het unieke en onderscheidende karakter van het bedrijf weerspiegelen. Zoals CEO
Ad van Kollenburg het stelt: “We maken het de klant zo makkelijk mogelijk en hij staat er bij ons nooit alleen voor.”

Machines voor de bakkerij-industrie.

“Onze focus op de voedings- en drankenindustrie is hetgeen wat ons los maakt van ‘de rest’ en het succes wordt gedragen door onze club. Het team van Industrial Auctions is een gigantisch gemotiveerde groep professionals. De communicatielijnen zijn zowel intern als extern kort én blijven dat. Zolang we maar blijven zeggen wat we denken, want juist die openheid ventileert binnen het bedrijf en zorgt ervoor dat de klant centraal blijft staan. Precies dat sociale gezicht dat we uitstralen heeft direct zijn weerslag naar onze klanten en daar zijn we om geroemd.”

Persoonlijk, eerlijk en transparant

Waar het bedrijf een begrip is geworden in de wereld van voedings- en drankgerelateerde machines, heeft het nog vele ambities voor de toekomst. Zo wil het zich continu blijven verbeteren. Voorheen toonde zich dat bijvoorbeeld door een vernieuwde website met sterk verbeterde navigeerbaarheid en onlangs in een nieuw geïmplementeerd dashboard voor zowel klant als opdracht­gever. Binnenkort zullen de websitetalen zich weer uitbreiden en zo stelt Industrial Auctions ook dat haar platform altijd onderhevig blijft aan verbetering. Maar ook de naamsbekendheid van het merk zal verder wereldwijd uitgedragen gaan worden. Dit zorgt er de aankomende jaren voor dat het bedrijf nog meer persoonlijk vertegenwoordigd zal zijn in diverse landen bij de vraag naar de organisatie van online veilingen. “Ondanks dat het Industrial Auctions’ platform online is, hechten wij als bedrijf wel degelijk grote waarde aan persoonlijk contact, wat tot nu toe altijd heeft bijgedragen aan eerlijk en dus transparant handel doen. Het heeft ons laten groeien en doen worden wie we nu zijn. De gezonde groei van het bedrijf vinden we belangrijk en dat doen we met onze Hollandse nuchterheid; daar staan we om bekend en zijn we trots op. Zo kunnen we ons eerlijk gezicht ruchtbaarheid blijven geven in de markt en zet het onze bewezen betrouwbaarheid als partner daadkracht bij”, aldus Van Kollenburg. Industrial Auctions ziet het groeiend aantal klanten en opdrachtgevers dan ook als een compliment voor haar werk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details