Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Voor frees- en draaiwerk kan je best bij een specialist aankloppen
Fraiponts is gespecialiseerd in verspanende bewerkingen, zoals CNC-frezen en CNC-draaien, van complexe werkstukken in metaal en kunststof.

Voor frees- en draaiwerk kan je best bij een specialist aankloppen

Voor alle CNC-frees- en draaiwerk, maar ook voor bijkomende bewerkingen, van complexe onderdelen in staal, aluminium, rvs en kunststof kunnen ze alvast terecht bij Fraiponts in Zonhoven. Dankzij een enthousiast team van ervaren medewerkers en een up-to-date machinepark kan dit familiebedrijf snel en flexibel schakelen om op alle vragen in te spelen. De firma focust op de meest uiteenlopende sectoren, waaronder ook de voedingsindustrie, waar de eisen vaak heel hoog zijn. 

De specialist produceert de meest uiteenlopende componenten in staal, aluminium, rvs en kunststof.

“We gaan geen enkele uitdaging uit de weg en spelen altijd kort op de bal om voor elke vraag van de klant een gepaste oplossing te bieden. Zo willen we ons onderscheiden van andere toeleveranciers.” Aan het woord is Davy Fraiponts, zaakvoerder in de derde generatie van het Limburgse familiebedrijf, gespecialiseerd in verspanende bewerkingen van complexe werkstukken in metaal en kunststof. “Ik ben trots dat ik vandaag het levenswerk van mijn grootvader en vader verder kan uitbouwen. Hard werk, flexibiliteit, enthousiasme en weloverwogen investeringen vormen de basis van ons succes. Klanten kunnen al meer dan 25 jaar bij ons terecht voor het CNC-frezen en CNC-draaien, maar ook voor andere verspanende bewerkingen van componenten in staal, aluminium, rvs en kunststof. Onze opdrachtgevers komen uit de meest uiteenlopende sectoren, zoals de machinebouw, automobielsector, luchtvaart, elektronica, fijnmechanische nijverheid, medische sector en farmaceutica … We hebben echter ook een goede reputatie opgebouwd in de voedings-industrie, waar heel veel met rvs gewerkt wordt en de klanten vaak nog een stuk veeleisender zijn op het vlak van kwaliteit.”

Met de realisatie van hoogwaardige componenten focust de firma op de meest uiteenlopende sectoren, waaronder ook de voedingsindustrie.

Mens en machine creëren meerwaarde

Bij Fraiponts streven ze ernaar om hun klanten volledig te ontzorgen. Ze vormen als het ware het verlengstuk van de engineers en tekenafdeling van de klant en werken elke component tot in de kleinste details nauwkeurig af. Ze staan zelfs in voor de assemblage. “Kwaliteit en precisie zijn heel belangrijke factoren voor onze klanten. Maar vooral het feit dat we bij elke vraag snel kunnen schakelen en, indien nodig, tijdens het productieproces vlot kunnen bijsturen, betekent een extra troef”, zegt de zaakvoerder, die zelf ook eerst de stiel leerde op de werkvloer. “We kunnen daarvoor rekenen op een enthousiast team van jonge, maar zeer ervaren medewerkers, die steeds op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en technologieën op de markt. Daarnaast investeren we ook continu in ons machinepark, dat vandaag bestaat uit hoogwaardige freescenters, draaibanken en andere bewerkingsmachines van onder meer Unisign, Matsuura, Leadwell, Victor en Hermle.”     

Een vijfassig bewerkingscentrum C32 U van Hermle met robot maakt ook seriewerk mogelijk.

Zo installeerde de firma een vijftal jaar geleden een vijfassig bewerkingscentrum type C32 U van Hermle met robot, waardoor ook kleine series geproduceerd kunnen worden. Om de flexibiliteit en productiviteit op de werkvloer nog verder te optimaliseren, investeerde Fraiponts ook in een vijfassig C400 bewerkingscentrum van Hermle en een F600 ontbraam- en finishmachine van Q-Fin.

Het machinepark bestaat uit hoogwaardige bewerkingsmachines, waaronder deze gecombineerde Unipro 5P van Unisign.

Focus op de toekomst

Fraiponts en zijn team kijken de toekomst alvast hoopvol tegemoet. “Covid-19 heeft het leven fel veranderd, maar door onze inzet en flexibiliteit ontstaan telkens weer nieuwe opportuniteiten”, sluit Fraiponts af. “Zo leverden we componenten voor Limburgse machines, die ingezet worden voor de productie van rubberen afdichtingen voor injectiespuitjes, die vandaag gebruikt worden voor het zetten van vaccins tegen de pandemie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details