Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Waarom dynamische verlichtingssystemen onmisbaar zijn in de voedingsindustrie
Aircraft engineer using a digital tablet in a hangar, smiling at camera, airplane in the background.

Waarom dynamische verlichtingssystemen onmisbaar zijn in de voedingsindustrie

Dynamische verlichting in de voedingsindustrie houdt in dat verlichtingssystemen worden geïmplementeerd die helderheid, kleur en intensiteit kunnen aanpassen op basis van factoren zoals bezetting, daglichtniveaus en productiebehoeften. Deze innovatieve aanpak verbetert niet alleen de zichtbaarheid en veiligheid, maar draagt ook bij aan energie-efficiëntie en kostenbesparingen.

WAGO Light Management kan een grote rol spelen bij het realiseren van de voordelen van dynamische verlichting binnen voedselverwerkingsfaciliteiten. Door geavanceerde regel- en automatiseringsfuncties te integreren, maakt WAGO nauwkeurige regeling van verlichtingsparameters mogelijk om aan specifieke operationele eisen te voldoen. Tijdens bijvoorbeeld periodes van hoge activiteit kunnen verlichtingsniveaus worden verhoogd om het zicht en de productiviteit te verbeteren, terwijl dimfuncties kunnen worden gebruikt tijdens inactieve tijden om energie te besparen.

Bovendien biedt WAGO Light Management gecentraliseerde monitoring- en beheermogelijkheden, waardoor facilitair managers energieverbruik kunnen bijhouden, prestatiegegevens kunnen analyseren en optimalisatiestrategieën in realtime kunnen implementeren. Deze proactieve aanpak helpt kansen te identificeren voor verdere energie- en kostenbesparingen, zoals het aanpassen van verlichtingsschema’s of het upgraden naar energiezuinigere armaturen. Samengevat draagt dynamische verlichting, aangedreven door WAGO Light Management, niet alleen bij aan operationele efficiëntie en werknemerscomfort, maar draagt ook bij aan duurzame praktijken door het verminderen van energieverbruik en gerelateerde kosten in de voedingsindustrie.

Lees meer over WAGO’s Lichtmamagement oplossingen op:
www.wago.com/nl/gebouwtechniek/verlichting/lichtmanagement

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details