Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Wanneer het echt glad moet zijn
Straaltechniek heeft een breed gamma, van klein tot groot, van eenvoudig tot complex, van manueel tot volautomatisch, zodat ieder er zijn gading in kan vinden.

Wanneer het echt glad moet zijn

Of u nu nood hebt aan straalketels, -kasten, -containers of -hallen, u kunt bij Straaltechniek altijd terecht voor het juiste advies en de juiste producten. “Klanten weten wel wat ze willen. Maar samen kunnen we het proces vaak verfijnen, zodat de kosten dalen.”, vertelt managing director Edwin Houweling.

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld Straaltechniek

De voedingsindustrie houdt van gladde oppervlakken waar zich geen contaminaties aan kunnen hechten. Om de oppervlaktekwaliteit optimaal te krijgen, is stralen dan ook een veelgebruikte techniek. In voedingstechnologie gaat het zelfs meer bepaald om glasparelstralen. Houweling: “De glasparel dankt zijn populariteit aan zijn ronde oppervlak. Wij hebben al meer dan dertig jaar kwaliteitsparels in het gamma. Ze maken het verschil door minder snel te breken. Want hoe minder ze breken, hoe meer controle je houdt over het oppervlak. Een alternatief zijn keramische parels, die ook geen scherpe kantjes krijgen.”

De GN Wheel® werpstraalturbine staat garant voor een hoge opbrengst, een laag energieverbruik en minimale onderhoudskosten.

Straalapparatuur op maat van behoeften

Straaltechniek voorziet klanten niet alleen van straalmiddelen maar ook van straalapparatuur op maat van hun behoefte. “We hebben een breed gamma, van klein tot groot, van eenvoudig tot complex, van manueel tot volautomatisch, zodat ieder zijn gading bij ons kan vinden. Een efficiënte straaloplossing is eigenlijk altijd een beetje maatwerk, al was het maar om de parameters helemaal perfect te krijgen. We zien wel dat er de laatste jaren een tendens is naar meer geautomatiseerd werken in combinatie met een geïntegreerde robot. Als je een oppervlak van topkwaliteit wil, dan zal dat zeer constant gestraald moeten worden. Een goede operator kan dat, zeker, maar met een robotinstallatie is diezelfde druk en snelheid over het volledige oppervlak nog beter gewaarborgd.”

Innovatie en kennis

Één zo een oplossing die sinds zijn lancering sterk in opmars is, is het GN Wheel®. Het geheim van de smid is de gepatenteerde revolutionaire schoep met ondersteuningslichaam, bestaande uit naar voren gebogen hardmetalen schoepbladen en een ingenieuze bladsteun. Deze innovatie verhoogt de uitredesnelheid, verbetert de straalmiddelenstroom en verlengt de economische levensduur van de bladen aanzienlijk. Dat staat garant voor een hoge opbrengst, een laag energieverbruik en minimale onderhoudskosten. “Dit zal traditioneel misschien niet de eerste keuze zijn voor machinebouwers in de voedingsindustrie, maar we stonden er zelf van versteld hoe mooie resultaten je ermee kan halen in combinatie met een rvs shot. In onze branche maken kennis en ervaring echt nog het verschil. En de mooiste resultaten komen wanneer we echt samen met de klant zijn proces kunnen verfijnen”, besluit Houweling.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details