Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Wat kunnen IIoT sensoren voor u betekenen?

Wat kunnen IIoT sensoren voor u betekenen?

Het Industrieel Internet of Things (IIoT) heeft een revolutie ontketend in de manier waarop we zaken doen. Het gaat niet alleen om het verbeteren van de efficiëntie van operationele processen, maar ook om mogelijkheden om de omzet en innovatiekracht te verhogen. Kortom, IIoT is een manier om de concurrentie een stapje voor te blijven. Maar hoe kunt u er nu mee aan de slag en wat levert het u op?

IIoT sensoren en apparaten kunnen data in elke stap van de productie capteren en terugkoppelen naar een platform dat alles bundelt om tot een beter design te komen. Dat gaat om meer dan louter productgegevens. De sensoren kunnen ook iets vertellen over de omstandigheden waarin de productie gebeurd is. Informatie die dus kan helpen om externe factoren te identificeren die een impact hebben op het afgewerkte product. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur in de fabriek, het type van materialen dat gebruikt is en andere omgevingsparameters. Maar het kan ook leiden tot alternatieve oplossingen, keuzes voor componenten die minder afval met zich meebrengen bijvoorbeeld, of die minder snel slijten als er ook data uit de volledige levenscyclus kunnen worden teruggekoppeld. Toets de informatie die uit deze analyses blijkt ook steeds af aan de wensen van consumenten, om echte oplossingen te bedenken.

In combinatie met IIoT-technologie kunt u materialen doorheen hun volledige levenscyclus traceren en wereldwijde productbewegingen opvolgen.

Verbeterd voorraadbeheer

IIoT-sensoren en mobiele apparaten zijn interessante instrumenten in voorraadbeheer. Ze geven immers gedetailleerde info weer over veranderingen in het product, zoals kleur, gewicht en locatie. Het uiteindelijke doel is om nooit zonder stock te vallen en met behulp van artificiële intelligentie slimme beslissingen te kunnen nemen om uw voorraden optimaal te beheren. Wie alle data rond transacties in zijn netwerk opslaat, krijgt een perfect inzicht in de beschikbaarheid van installaties en producten. Voeg daar nog data in verband met de evolutie van de vraag van klanten aan toe, en u zal de kosten kunnen minimaliseren zonder in te boeten aan flexibiliteit om verder te groeien. Sensoren kunnen bovendien iets meer vertellen over beperkt houdbare producten door het vochtgehalte en de temperatuur te monitoren. Kortom, met het
IIoT kunt u assets en voorraden realtime beheren.

Meer transparantie doorheen de toevoerketen

Verbeterd voorraadbeheer geldt niet alleen binnen uw eigen organisatie. Het kan ook doorgetrokken worden naar leveranciers, om een extra concurrentievoordeel te verkrijgen. In combinatie met IIoT-technologie kunt u materialen doorheen hun volledige levenscyclus traceren en wereldwijde productbewegingen opvolgen. Het helpt producenten om te anticiperen op potentieel gevaarlijke situaties, om beslissingen te nemen op basis van data, om een systeem voor predictieve analyse op te zetten, en om de algemene operationele prestaties te verbeteren. IIoT zorgt voor een verbeterde transparantie onder leveranciers, wat resulteert in een grotere nauwkeurigheid qua productomzet en beschikbaarheid van materialen. Heeft u zelf de logistiek in handen? Dan kunt u met een aantal sensoren controleren of het leverproces efficiënt verloopt of niet, zonder dat u er personeel op hoeft te zetten. IIoT geeft u de middelen in handen om alles te controleren, van niveau van voorraden tot en met details van de klanten en zelfs de OEE van uw machines, zonder menselijke interventie.

Veiligheid troef

Ook op vlak van veiligheid kan IIoT voor een verbetering zorgen. Als sensoren lekken in gasleidingen kunnen opsporen en de ruimte waarin operatoren aan de slag zijn controleren, creëert u een veiligere werkomgeving die bovendien minder kost dan manuele opvolging. Hetzelfde geldt voor olielekken, explosiegevaar, machines die niet meer naar behoren functioneren, … Industriële IoT platformen geven u een basis om verbeteringen in veiligheid
te bewerkstelligen omdat ze de kans op menselijke fouten uitsluiten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details