Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Nieuws

Word veiligheidsexpert in functionele veiligheid met Pilz: De nieuwe kwalificering tot CEFS – Certified Expert in Functional Safety

f_press_expert_in_functional_safety_in_industry_hall_CEFS
Nieuwe kwalificering van Pilz tot CEFS – Certified Expert in Functional Safety – deskundige in functionele veiligheid

Beeld | Pilz GmbH & Co. KG

5 mei 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Pilz breidt zijn wereldwijde kwalificeringsaanbod op expertniveau verder uit. Deelnemers kunnen hun kennis nu ook op het gebied van functionele veiligheid naar expertniveau brengen. De door TÜV Nord gecertificeerde kwalificering van CEFS (Certified Expert in Functional Safety) biedt niet alleen uitgebreide theoretische know-how, zoals de normatieve eisen van EN ISO 13849 en EN IEC 62061. Na succesvolle kwalificering kunnen deelnemers zelf complexe veiligheidssystemen opzetten en beoordelen – van het ontwerp en de verificatie tot de implementatie..

De bijscholing tot CEFS is in de eerste plaats gericht op machinefabrikanten, ontwerpers en integratoren die al voorkennis hebben op het gebied van functionele veiligheid en een bijzondere verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot veilige besturingssystemen. CEFS is ook bedoeld voor vakmensen die in hun dagelijks werk verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van nieuwe en bestaande machines, zoals ontwerp- of veiligheidsingenieurs.

Mix van theorie en praktijk

Tijdens deze tweedaagse kwalificeringscursus laten Pilz-experts zien welke actuele normatieve en technische eisen worden gesteld aan systemen voor de functionele veiligheid van machines. Een speciaal kenmerk van de certificering bij Pilz: de nadruk ligt op de specificaties van de beide normen EN ISO 13849 en EN IEC 62061, hun overeenkomsten en verschillen.

De opleiding begint met de principes van veiligheidsbesturingssystemen en gaat ook in op het ontwerp van dergelijke systemen of de preventie en afhandeling van systeemstoringen. Het gebruik van praktijkgerichte cursuswerkzaamheden als onderdeel van de training maken het opzetten van complexe veiligheidssystemen voor eigen toepassingen in de dagelijkse praktijk ervaarbaar en toepasbaar.

Wereldwijd erkend

Na het behalen van het examen ontvangen de deelnemers aan de opleiding een door TÜV NORD afgegeven certificaat. Dit certificaat is wereldwijd erkend en geeft het recht om de titel “CEFS – Certified Expert in Functional Safety” te dragen.

Bezoek de website van Pilz voor meer informatie over CEFS – Certified Expert in Functional Safety.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mike van Bloppoel

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details