Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
ZLW lichtgewicht lagengrijper: slank en licht voor de cobot.

ZLW lichtgewicht lagengrijper: slank en licht voor de cobot.

Met de nieuwe ZLW lagengrijper kunnen cobots ook lichtere werkstuklagen palletiseren. Hij is niet alleen slank en licht maar ook efficiënt. Het aanzuigrooster, de afmetingen van de grijper en alle andere componenten zijn optimaal afgestemd op de handlingtaak en minimaliseren zo het benodigde vermogen voor het op te wekken vacuüm.

De nieuwe ZLW grijper heeft een slank ontwerp en is bijzonder en geschikt voor palletiseren met cobots. Afhankelijk van het model en de fabrikant hebben lichtgewicht robots een payload tot 30 kilogram. Om ze te kunnen gebruiken voor het in lagen palletiseren en depalletiseren heeft deze lagengrijper een dieet gevolgd. Het resultaat is een lichtgewicht grijper, die tot 30 kilogram kan tillen en – afhankelijk van de grootte – slechts tussen de 4 en nog geen 15 kilogram weegt. Hierdoor heeft de robot voldoende vermogen voor de eigenlijke handlingtaak.

De ZLW grijper kan tegelijkertijd meerdere open, holle of gesloten objecten zoals glazen, blikjes of kartonnen dozen van verschillende afmetingen vastgrijpen. Hij compenseert hoogteverschillen in de werkstuklaag met een optioneel verkrijgbare geveerde flens. De grijper wordt individueel geconfigureerd; de gebruiker krijgt een efficiënt compleet systeem met componenten die op elkaar én op de taak zijn afgestemd. De vacuümgenerator is zo gedimensioneerd dat deze niet meer vermogen gebruikt dan nodig is voor de procesbetrouwbaarheid. Daarnaast helpt de nieuwe ZLW grijper indirect om de CO2-voetafdruk te verkleinen: kleinere robots verbruiken minder stroom en ondersteunen zo duurzame automatisering.

De slanke grijper kan worden voorzien van individuele zuignappen of afdichtingsschuim.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details