Plattform für die Lebensmittel- und Getränkeindustrie
Brasserie Val-Dieu maakt crackers van bierdraf

Brasserie Val-Dieu maakt crackers van bierdraf

Bij een biertje hoort uiteraard een versnapering. En liefst een versnapering die evenwichtig is en goed voor het milieu. Onlangs lanceerde Val-Dieu als eerste Belgische brouwer een nieuwe productinnovatie: crackers op basis van bierdraf, een restproduct bij het brouwen van bier.

Een evenwichtige en circulaire snack

Midden september stelde Brasserie Val-Dieu met trots haar vernieuwde en hoogtechnologische brouwerij voor. En ze had daarbij nog een extra verassing in petto: “We deden tegelijk onze nieuwste productinnovatie uit de doeken, crackers van bierdraf. We zijn hiermee de eerste brouwer in België die de crackers op de markt brengt”, zegt commercieel directeur Lionel Delbart.

“Het is een manier om restproducten van bier opnieuw in te zetten. Het valoriseren van bierdraf wordt al jaren ingezet voor veevoeding en nog te weinig voor mensenvoeding. De crackers bevatten 37% bierdraf.”

Tsjokvol eiwitten

Naast het circulaire aspect, bevatten de crackers een heleboel voedingsstoffen. “De crackers zijn rijk aan vezels en proteïnen en bevatten amper vetten en zijn bovendien laag in calorieën. Kortom, een evenwichtig tussendoortje of snacks bij de apero”, aldus Lionel.

Momenteel bestaan de crackers in 3 smaken: tomaat-oregano, gerookte paprika en peper en zout met sesam.

"*" kennzeichnet Pflichtfelder

Senden Sie uns eine Nachricht

Dieses Feld dient der Validierung und sollte unverändert bleiben.

Wir setzen Cookies ein. Auf diese Weise analysieren wir die Nutzung der Website und verbreiten das Nutzungskonzept.

Einzelheiten

Können wir Ihnen dabei helfen?