Plattform für die Lebensmittel- und Getränkeindustrie
Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers), Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Met nog drie maanden te gaan staat het congresprogramma, genaamd Food meets hightech, stevig in de stijgers. Volgens Roeland Dobbelaer, programmadirecteur en uitgever van EVMI is er gekozen voor een breed programma rond 5 deelthema’s: “We willen zowel de kant van de foodproductie met thema’s als foodinnovatie, voedselveiligheid en duurzame keten belichten, als de meer technische kant rond machinebouw, automation en labonderzoek. Voor de laatste zijn er de thema’s Fabriek van de toekomst en Foodlab.”

Nationale en internationale sprekers laten op 1 en 2 december hun licht schijnen op de foodproductie van de toekomst. Dobbelaer: “Het overkoepelende thema moest natuurlijk duurzaamheid zijn. We kunnen niet meer anders dan met man en macht zorgen dat de klimaatdoelen gehaald worden, daarvoor zijn grote inspanningen nodig, juist uit de foodbranche.”

Samenwerking met groot aantal kennispartners

De organisatoren van Food Technology werken met samen met een groot aantal kennispartners die seminars verzorgen vanuit hun werkdomeinen. Voorbeelden hiervan zijn Keep Food Simple, IffI, NVC, Kennisplatform Labmanagers en HDN. Ook geven sprekers vanuit de bankensector (ING) en vanuit communicatiebureaus (Schuttelaar & Partners) adviezen over duurzaam ondernemen in de voedingsmiddelenindustrie voor de voor de komende decennia.

Keynotesprekers: Prof. dr. Remko Boom en Prof. Dr. Jaap Seidell

Beide congresdagen worden afgetrapt door twee gerenommeerde keynotesprekers. Op woensdag 1 december presenteert Prof. dr. Remko Boom, Hoogleraar Food Process Engineering WUR, een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken. Op donderdag 2 december houdt Prof. dr. Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid VU, een pleidooi voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie. Hij vindt dat de manier van voedsel maken aan een grote verandering toe is: gezonder en duurzamer.

Over Food Technology

De organisatie van Food Technology is in handen van Mikrocentrum en vakblad EVMI. De organisatie verwacht ruim 2000 bezoekers afkomstig uit de wereld van de voedingsmiddelenindustrie, toelevering, hightech- en maakindustrie, onderzoeker en wetenschap. Food Technology is, na registratie via de website, gratis toegankelijk. Er is nog ruimte voor bedrijven en organisaties om zich te presenteren op Food Technology.

Food Technology in een overzicht:

  • Ruim 100 exposanten
  • 2.000 bezoekers
  • Uitgebreid kennisprogramma met side events
  • Thema’s: Fabriek van de toekomst, Duurzame en transparante keten, Food innovatie, Veilig voedsel en Food lab
  • Talrijke innovaties en live demo’s
  • (internationale) Meet & Match
  • Hackathon Redesign your food business

Weitere Informationen finden Sie unter www.food-technology.nl

"*" kennzeichnet Pflichtfelder

Senden Sie uns eine Nachricht

Dieses Feld dient der Validierung und sollte unverändert bleiben.

Wir setzen Cookies ein. Auf diese Weise analysieren wir die Nutzung der Website und verbreiten das Nutzungskonzept.

Einzelheiten

Können wir Ihnen dabei helfen?