Platforme pour l'industrie agroalimentaire et des boissons

NL | FR

Terug naar overzicht

FläktGroup Belgium

FläktGroup Belgium: 30 jaar actief in de Belux als marktleider in luchtbehandeling

In 1988 werd door Dhr. Guido Simons het bedrijf GEA Happel Belgium NV opgericht met de bedoeling de Duitse kwaliteitsluchtbehandelingskast van het merk “GEA” op de markt te brengen.   Niet alleen was GEA Happel in staat het product naar een nieuw niveau te brengen, maar zeer snel groeide het bedrijf ook uit tot marktleider op de Belgische ventilatiemarkt. Nadat in 2006 het Britse Denco werd overgenomen door GEA HAPPEL, werden ook klimaatkasten (close control-units) voor datacenter- toepassingen gecommercialiseerd. In 2008 werd het filiaal in het Groothertogdom Luxemburg opgericht.  De airconditioningafdeling van GEA werd in 2014 verkocht aan de investeringsgroep TRITON en de naam werd gewijzigd naar DENCO HAPPEL.

In 2016 nam TRITON tevens FLÄKT WOODS over met de bedoeling de beide bedrijven samen te voegen.

Dhr. Simons gaf in 2017 de fakkel door aan Dhr. Nico Geeraerts die in 2019 opgevolgd werd door Dhr. Jacques Ectors. In januari 2018 werd de naam aangepast van DENCO HAPPEL naar FLÄKTGROUP Belgium, net zoals dit voor alle andere filialen van de groep werd doorgevoerd.  FläktGroup Belgium bestaat uit een team van een 40-tal medewerkers waarvan de grote meerderheid ingenieurs. Heel wat medewerkers hebben meer dan 30 jaar ervaring in de sector wat zorgt voor een grote expertise.

FläktGroup Belgium heeft door de jaren heen veel kennis opgebouwd in modulaire luchtgroepen, destijds met Ambiente, Airzent, ATplus en ATpicco en in de laatste jaren met CAIRplus. Ook andere productgroepen zoals ventiloconvectoren, zwembadontvochtigers, luchtverhitters en luchtgordijnen zijn al jarenlang alom bekende en verspreide producten.

Door de samensmelting met Fläkt Woods in 2017 zijn koelbalken en VAV-kleppen eveneens in het productengamma opgenomen. FläktGroup Belgium is sterk aanwezig in verschillende soorten gebouwen waaronder industrie, ziekenhuizen, rusthuizen, scholen, zwembaden, sportcentra of kantoorgebouwen. Contacteer ons voor meer info.

bedrijfsvideo

Informations générales

adresse Dobbelenbergstraat 7
1130 Brussel
België
Numéro de téléphone +32 2 240 61 61 Adresse email sales.be@flaktgroup.com site Internet flaktgroup.be

kaart

    Envoie-nous un message

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details