Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch is dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking. Hier vinden bezoekers alles voor hun verwerkings- en productieomgeving in de food- en beveragesector gebundeld onder één dak.
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om overal naartoe te rijden en iedereen persoonlijk te bezoeken, of je ze nu kent of niet. Of je kunt achter je computer gaan zitten en wat rondbrowsen langs websites om informatie te vergaren. Maar er is een moment in mei waarop alles en iedereen samenkomt op één fysieke plek. Misschien is ‘shoppen’ niet het juiste woord, maar het gevoel is vergelijkbaar: op deze beursvloer ‘surf’ je live langs een grote diversiteit aan bedrijven, organisaties en onderwijs- en kennisinstellingen gericht op oplossingen voor de food en beverage. Van voedselveiligheids- en hygiëne-oplossingen tot verpakkingsmachines en -materialen en van vloeren en wanden tot transportbanden en visiontechnologie. Je vindt er antwoord op de vraag hoe je jouw volledige fabrieksomgeving en verwerkingsproces kunt optimaliseren, opzetten en uitvoeren. De beurs is bovendien een uniek moment om bestaande relaties te versterken en nieuwe connecties te maken. De kans is groot dat je bezoek wordt beloond met onverwachte ontmoetingen en verrassende kennis.
Relevante kennis opdoen en bijspijkeren, is essentieel in deze roerige tijden. Uitdagingen voor de branche zijn er genoeg. De geopolitieke onrust en oorlogen maken het lastig om ver vooruit te kijken, terwijl (onder meer) de urgentie om te komen tot een duurzamer voedselsysteem door klimaatveranderingen, de energietransitie, de eiwittransitie, de toenemende personeelskrapte en noem maar op zo’n langetermijnvisie wél noodzakelijk maken. Ondertussen werken voedselproducenten en -verwerkers in Nederland onvermoeibaar door aan het verbeteren van ons voedsel, maar de moderne consument is kritisch en de overheid is streng. ❯
Techniek en innovatie spelen een cruciale rol in de oplossingen voor deze vraagstukken. Op de beursvloer vinden foodproducenten de antwoorden. Ontdek de belangrijkste trends en ontwikkelingen en zie waar jouw kansen en mogelijkheden liggen. Kom te weten welke innovaties in digitalisering, automatisering en robotisering jouw processen naar een hoger plan brengen, doordat ze processen efficiënter en duurzamer maken. Achterhaal waarin en wanneer je als foodproducent wilt en kunt gaan investeren. Je bent écht niet de enige die met vragen rondloopt. Praat erover! De beursvloer is een prima plek om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen.
“Op de beursvloer spreek je op één dag heel veel verschillende mensen. Zowel klanten uit verschillende branches als collega-standhouders waarvan je kunt leren, ook over samenwerkingen. Zo verbinden we alle informatie tot een juiste oplossing”, vertelt Marc Fortuin, Managing Director van Handtmann B.V. “Ik ben blij dat er éindelijk weer een initiatief is waar wij onze innovaties en machines kunnen laten zien aan onze klanten”, voegt hij er lachend aan toe.
Naast het bezoeken van de standhouders is er nog veel meer te doen en beleven tijdens de tweedaagse beurs. Op het programma staat een uitgebreid en interessant congresprogramma met zo’n 40 sprekers, waaronder keynotes van Marianne van Keep, directeur Duurzaamheid en Inkoop bij Verstegen Spices & Sauces en Tijs Roeland, manager Techniek & Projecten bij CONO Kaasmakers. Er zijn inhoudelijke paneldiscussies met experts uit de branche. Een daarvan, georganiseerd door onder andere Vakblad Voedingsindustrie met Next Tech Food Factories, heeft als thema energiebesparing en kansen van technologische innovatie in de voedselverwerkende sector. Er zijn diverse live-demo’s en natuurlijk is er ook dit jaar weer een gezellige netwerkborrel, aangeboden door Netwerkorganisatie OSV (Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie).
Maak kennis met een grote diversiteit aan bedrijven, organisaties, onderwijs- en kennisinstellingen gericht op oplossingen voor de food en beverage:
• Ontvangst en opslag van grondstoffen
• Voorbereiden en verwerken (wassen, schillen, snijden)
• Mengen en samenstellen
• Koken, bakken of andere bereidingswijzen
• Koelen en bewaren
• Metaaldetectie en kwaliteitscontrole
• Verpakken en labelen
• Hygiëne en voedselveiligheid
• Koel-, hitte- en klimaattechniek/beheersing
• Reiniging
• Energievoorzieningen
• Vloeren, wanden, deuren en sluizen
• Engineering, (hygiënisch) ontwerp, bouw en installatie
• Operations, IT, communicatie en technische dienst
• Software, digitalisering en automatisering
Heb je behoefte aan inspiratie, kennis of praktijkvoorbeelden om jouw voedselproductie- en verwerkingslocaties te optimaliseren? Alles wat hierbij komt kijken en wat je nodig hebt om dit te verbeteren, vind je op het Food Tech Event.
Neem dan rechtstreeks contact op met Mikrocentrum.