Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Nieuws

Coca-Cola European Partners doet meer met minder dankzij SIMATIC PCS 7

Naamloos-1 kopiëren

3 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het verleden klaarstomen voor de toekomst

In de siroopzaal worden de ingrediënten van de Coca-Cola frisdranken samengevoegd en naar de vijf afvullijnen geleid. Heel wat van de productiestappen werden nog manueel uitgevoerd op een veelvoud van systemen met verschillende interfaces.

Niet meer van deze tijd, besloot Coca-Cola European Partners. Er was nood aan meer automatisering en flexibiliteit om alle (nieuwe) producten zo snel mogelijk op de markt te brengen, vandaag én in de toekomst. De verstrengde reglementering op het gebied van voedselveiligheid vroeg ook om een betere tracking & tracing.

Volledige procescontrole op één systeem

Engie bracht eerst de bestaande installaties in kaart, zowel hardware als programma’s, en tekende een eengemaakt systeem uit. Op die manier werden alle activiteiten in de siroopzaal efficiënt beheerd en de volledige tracering van de verschillende batches gegarandeerd.

Bovendien werden alle oude PLC’s vervangen door I/O eilanden die via ProfiNet verbonden zijn met de centrale CPU. Voor de procescontrole werd gekozen voor SIMATIC PCS 7 en SIMATIC Batch die alle nodige bouwstenen omvatten om het in een tiental weekends. De gewone productie vond plaats in de week.

Betrouwbare configuratie en flexibel beheer

Vanaf nu gebruikt Coca-Cola European Partners de krachtige functionaliteit van SIMATIC PCS 7 en SIMATIC Batch. De volledige bediening van de siroopzaal gebeurt nu vanuit één controlekamer met vier schermen. Omdat alle procesdata samenkomen, wordt tracking & tracing kinderspel.

SIMATIC PCS 7 is bovendien modulair en schaalbaar. In de toekomst kan het meegroeien en inspelen op de nieuwe wensen en noden van de klanten.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details