Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
DOC Kaas is een Nederlandse kaasproducent met twee productielocaties in Hoogeveen.

DOC Kaas is een Nederlandse kaasproducent met twee productielocaties in Hoogeveen.

Op deze locaties worden verschillende natuurkazen geproduceerd, zowel in rechthoekige als ronde vormen, voor diverse klanten.

Om de kwaliteit van de geproduceerde kazen te waarborgen, is boven de productielijn een geavanceerd controlesysteem geïnstalleerd. Dit systeem is ontworpen om defecten, zoals “spots” (vlekjes op de kaas), te detecteren. Als deze spots te groot zijn, voldoet de kaas niet meer aan de eisen van de klant en wordt deze afgekeurd. Door deze defecten tijdig uit het proces te filteren, verbetert de productiekwaliteit en wordt het vertrouwen van de klanten in het product versterkt.

Het huidige Vision systeem van DOC Kaas bestaat uit twee inspectiestations. Tussen het eerste en het tweede inspectiestation wordt de kaas gekanteld, zodat de andere kant van de kaas ook geïnspecteerd kan worden. In het tweede station worden de inspectiedata van beide stations gekoppeld aan het unieke keurmerk op de kaas. Op de kazen bevindt zich een datamatrix, die door Vision camera’s wordt uitgelezen en geregistreerd in de back-end. Vervolgens wordt deze informatie vertaald naar een gebruiksvriendelijke userinterface, waarin de klant zelf diverse aanpassingen kan doen, zoals het bijstellen van de spotgrootte. Op deze manier worden kazen niet onterecht afgekeurd. Na aanpassing in de interface wordt de kaas opnieuw door het systeem geleid en zal dan alsnog goedgekeurd worden.

Echter, voor dit bestaande Vision systeem werd geen ondersteuning meer geleverd door de leverancier. Daarom heeft EKB de software applicaties, bestaande uit de beeldverwerking en de userinterface, vervangen door applicaties die door EKB zijn ontwikkeld. Daarnaast zorgt EKB ook voor extra ondersteuning door middel van een Service Level Agreement in het geval van storingen of incidenten van het inspectiesysteem. Op deze manier wordt de continuïteit van de productielijn gegarandeerd en is DOC Kaas klaar voor de toekomst!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details