Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Flowpackers op maat van uw noden
GSP beschikt over een brede range aan standaard horizontale flowpack machines.

Flowpackers op maat van uw noden

Wie zijn verpakkingslijnen wil optimaliseren kan in de voedingsindustrie niet om flowpack technologie heen. Producten worden op die manier met behulp van warmte in een afgesloten plastic verpakking verpakt. Presa benadrukt dat lage onderhoudskosten en een lange levensduur de twee sleutelwoorden zijn voor deze technologie, of het nu horizontale of verticale toepassingen betreft. De firma kiest dan ook resoluut voor de merken GSP en GKS Packaging die allebei uitblinken in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, aangevuld met de sterke service waar Presa bekend om staat.

Wie de GSP-machines ziet, weet het in één oogopslag. Het zijn stevig gebouwde machines.

Of u nu saus, snoepgoed, wafels, kruiden, groenten- en fruit … produceert, het speelveld van flowpack verpakkingsmachines is bijzonder breed. “Afhankelijk van de soort en gevoeligheid van het product kiest u tussen horizontale of verticale flowpack technologie. Onze focus ligt op wat kmo’s nodig hebben. Machines die misschien niet de hoogste snelheden halen, maar die wel in staat zijn zonder onderbrekingen of stilstaan lang door te werken”, vat Robert Serlippens, Sales & Product Manager bij Presa, het assortiment samen. 

In functie van de verpakking

Een tweede onderscheidend element in de keuze voor een bepaalde flowpacker is de gewenste verpakking. Ook daarin biedt Presa zijn klanten alle vrijheid. “Duurzaamheid en gebruiksgemak zijn belangrijke drivers in de verpakkingsmarkt. Momenteel zien we dat doypacks, eurolocks en papieren verpakkingen bijvoorbeeld veel aantrek hebben. Maar we vertrekken liever vanuit het product van de klant om te zien wat hij echt nodig heeft en met welke machine we daar het beste aan tegemoet kunnen komen.” Presa heeft daarvoor twee toppers in het gamma: GKS Packaging en GSP. 

Het speelveld van flowpack verpakkingsmachines is bijzonder breed.

Verticaal flowpacken: eenvoudig en modulair

De verticale flowpack machines van GKS Packaging kenmerken zich door hun modulair karakter. “Het uitgangsprincipe van deze fabrikant is om alles zo eenvoudig mogelijk te houden voor een goede reinigbaarheid en snel onderhoud. Ze zijn compact, doen wat ze moet doen en laten zich uitbreiden met extra modules in functie van wat de klant nodig heeft. Vandaag of morgen. Wil hij er later nog een multiweger aan toevoegen, MAP-begassing of … dan kan dat zonder probleem.” Twee modellen die in het oog springen zijn Leaf en Mini. “Leaf is in staat 100% recycleerbare zakken te verwerken, terwijl Mini de kleinste verticale flowpacker ter wereld is en toch nog tot 65 zakken per minuut aankan. Ze zijn ook gebouwd uit plastics die uit de oceaan zijn gehaald.”

Mini van GKS Packaging is de kleinste verticale flowpacker ter wereld en kan toch nog tot 65 zakken per minuut verwerken.

Horizontaal flowpacken: robuust en flexibel

Wie de GSP machines ziet, weet het in één oogopslag. Het zijn stevig gebouwde machines, robuuste technologie die gedijt in industriële omgevingen. GSP voegt daar ook een tweede troef aan toe: de brede range aan standaard flowpack machines waarover het beschikt. “Van entry level stand-alone machine tot complete lijnen. Van box motion tot roterende flowpack, al dan niet geïnverteerd. Het stelt onze klanten in staat om met hun horizontale flowpackers heel eenvoudig hun eigen toepassingen te kunnen opschalen met een standaardassortiment, waardoor de kosten beperkt blijven. Het zijn bovendien machines die de gebruiker heel veel flexibiliteit geven in materialen. Ook het eenvoudig te bedienen multicolor touchscreen is hier zeker het aanstippen waard”, aldus Serlippens.

Leaf van GKS Packaging is in staat 100% recycleerbare zakken te verwerken

Sterke service als bijkomende troef

Presa beschikt met andere woorden over de juiste technologie om aan alle flowpacknoden van zijn klanten tegemoet te komen. Serlippens: “We nemen in eerste instantie een adviserende rol op. Samen met de klant kijken we in zijn productie hoe we tot de beste oplossing kunnen komen. Met het maken van enkele samples kunnen we die resultaten dan ook zwart-op-wit aantonen. De sterkte van Presa is dat we alles in huis hebben rond verpakking, kwaliteitscontrole, labelling … om tot turnkey oplossingen te komen. Maar ook nadat de machines geïnstalleerd zijn ondersteunen we onze klanten zo goed mogelijk. Door wisselstukken op voorraad te houden, maar ook een beperkt aantal machines, zodat we klanten altijd uit de nood kunnen helpen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details