Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Indumation.be 2022 – Boegbeeld voor industriële automatisering houdt koers ondanks perfecte storm

Indumation.be 2022 – Boegbeeld voor industriële automatisering houdt koers ondanks perfecte storm

De 6e editie van het snelst groeiend Benelux treffen voor industriële automatisering en industrie 4.0 sloot vrijdag 20 mei af op 8.847 bezoekers uit de Benelux industrie.  Ondanks een daling tegenover editie 2019 (10.414) en licht hoger dan editie 2017 (8.417) is het verdict van de 240 exposanten vrij unaniem : een geslaagde editie, vooral op het niveau van concrete leads die hun investeringen tijdens de pandemie hebben moeten uitstellen.

De correctie is het grootst bij de bezoekers uit het technologisch onderwijs (van 1.338 anno 2019 naar 783 anno 2022).  De vooruitzichten waren hoe dan ook realistisch bijgesteld gezien de uitdagende geopolitieke omstandigheden en de periode (mei ipv februari).  Niet onbelangrijk is dat de 6e Indumation.be, oorspronkelijk voorzien in februari 2021 omwille van de pandemie tot twee maal toe werd uitgesteld.  Hierdoor vielen ook de bezoekers van de Factory of the Future Awards op woensdagavond weg.  “Ondanks alle verrassingen en dubbel uitstel zijn we samen met onze bezoekers veilig geland”, beamen organisatoren Industrialfairs en het kernteam van de federaties Agoria en InduMotion.

Indumation.be 2022 behoort tot seizoenopeners van de industriële zomer- en najaarevents die de West-Europese bezoeker fel solliciteren.  Uitgestelde edities van oa. Hannover Messe, SPS Nürnberg en Milaan, Global Industrie, Technishow etc. komen allemaal in een vrij smalle tijdfunnel terecht en zowel exposanten als bezoekers moeten keuzes maken.  Strengere policies van bedrijven met een steeds krapper en druk bezet personeelsbestand, worstelend met een ontwrichte toeleveringsketen, hogere energie- en grondstoffenprijzen, de oorlog in Oekraïne maken het zware weer voor beleidsmakers en afdelingshoofden uit de industrie.  Een sterk resultaat ondanks deze perfecte storm, beamen de 3 organiserende partijen.  Op naar een 7e traditionele februari-editie in 2024!

Uit onderstaande data blijkt dat de samenstelling bezoekers en beslissersprofielen vrij stabiel blijft.  Opvallend echter is de stijging van het aantal bezoekers op zoek naar systeemintegratoren en externe leveranciers van oplossingen en diensten.  Vermoedelijk heeft dit te maken met de hogere nood aan externe expertise en co-creatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details