Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Ontwerpen, inkopen, optimaliseren
In de wereld van industrieel ontwerp, productie en onderhoud is RS de digitale partner voor product- en serviceoplossingen.

Ontwerpen, inkopen, optimaliseren

In de wereld van industrieel ontwerp, productie en onderhoud is RS de digitale partner voor product- en serviceoplossingen. Concreet betekent dit 750.000 producten op voorraad en uiteenlopende services, variërend van ondersteunen en optimaliseren tot voorspellen. Het bedrijf bedient vele klanten in de voedingsindustrie met producten die voldoen aan de strenge hygiëne-eisen en die bestand zijn tegen de extreme omstandigheden tijdens de reinigingsprocessen. Het advies richt zich op onder meer energiebeheer, duurzaamheid en kostenbeheersing in de logistieke keten, al dan niet in samenwerking met de betreffende fabrikant.

Speciaal voor de voedingsindustrie heeft RS specifieke producten en diensten.

Het team van RS-experts levert elke dag oplossingen voor de uitdagingen van haar klanten op het gebied van ontwerp, inkoop, voorraadbeheer en onderhoud. Dit begint al bij een naadloze inkoopervaring. Menno Ruiter, Head of Sales Benelux: “Samen met de klant nemen wij zijn huidige processen en strategieën onder de loep om eventuele kosten- en verbruiksbesparingen te identificeren. De waarde van aangeschafte goederen staat namelijk vaak niet in verhouding tot de proceskosten die met de aankoop gemoeid zijn. Bestellen hoeft echter niet ingewikkeld te zijn wanneer het bestelproces eenvoudig en efficiënt is. Wij hebben hiervoor e-commerce platformen zodat we voor iedere klant en zijn situatie de juiste oplossing kunnen bieden, waarmee hij tijd, moeite en administratie bespaart.”

Efficiëntie en besparen

Om de klant letterlijk op ieder moment het juiste advies of product te bieden, omvat het assortiment 750.000 industriële en elektronische producten en beschikt het bedrijf over een klantenservice die samenwerkt met technische experts. Organisaties met verschillende vestigingen profiteren daarbij van de 17 distributiecentra, activiteiten in 31 landen en meer dan 130 distributie-/exportlanden. Ruiter: “Geld besparen en de efficiëntie verhogen gebeurt daarbij praktisch automatisch door de betere prijzen die samenhangen met onze (wereldwijde) inkoopkracht en door goede alternatieven van het eigen merk RS PRO. Daarnaast hebben we een lijn ‘Better World Products’ die aansluit bij ons streven naar het verminderen van de impact op het milieu en het verbeteren van het welzijn van onze mensen, leveranciers en gemeenschappen.” 

Menno Ruiter, Head of Sales Benelux: “Bestellen hoeft niet ingewikkeld te zijn wanneer het bestelproces eenvoudig en efficiënt is.”

De voedingsindustrie

Speciaal voor de voedingsindustrie heeft RS specifieke producten en diensten. Bijvoorbeeld producten met een IP67/69K beschermingsklasse of een roestvaststalen behuizing. Maar ook bepaalde meetproducten die over beide ECOLAB-goedkeuringen beschikken en NSF-goedgekeurde reinigingsmiddelen en smeermiddelen behoren tot het assortiment. Ruiter: “Onze producten in juist deze sector richten zich verder op het beperken van hygiënerisico’s en het verlagen van mogelijke uitvaltijd. Spill Kits is bijvoorbeeld een reeks lozingssets die dichtbij mogelijke ‘hot spot’-locaties voor ongelukken in de zuivel- of drankenindustrie zijn te plaatsen om personeel te helpen om snel te reageren op onverwachte lekkages. Dit voorkomt dat een incident een grote schoonmaakoperatie wordt die de productie mogelijk kan stoppen.”

Gaat het om ondersteuning en advies, dan beschikt RS over alle kennis en ervaring met betrekking tot de huidige COSHH-vereisten en aftekening. Hetzelfde geldt voor energiebeheer en duurzaamheid. Twee thema’s die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en in de hele industrie een rol spelen. Energiebeheer gaat onder meer over meten en monitoren van het verbruik van elektrische energie. Voor lokale vermogenscontrole heeft RS kWh-meters en vermogensmeters in het assortiment die eenvoudig ook achteraf te plaatsen zijn voor een lokale indicatie van het energieverbruik. De gegevens zijn naar wens ook op afstand bereikbaar via Ethernet. 

Samen met de klant neemt RS de huidige processen en strategieën onder de loep om eventuele kosten- en verbruiksbesparingen te identificeren.

Klanten die zich niet alleen op hun eigen duurzaamheid richten, maar ook op duurzaamheid in de eigen keten, kunnen zonder problemen koppelen met RS. Haar toewijding aan Net Zero en ESG-oplossingen sluit aan bij de focus van de industrie op duurzame inkoop, afvalvermindering en energiezuinige activiteiten. Ruiter: “We geven bovendien het goede voorbeeld met een Platinum EcoVadis-rating en hebben sinds 2019/20 een reductie van 50% in Scope 1 & 2 emissies gerealiseerd. Neem graag contact op om te kijken hoe wij kunnen ondersteunen in het aangaan van uw huidige uitdagingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details