Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Meer veiligheid voor minder geld
B&R heeft de ACOPOS P3 servoaandrijving uitgerust met een Safe Torque bepaling, waardoor talrijke geïntegreerde veiligheidsfuncties kunnen worden gebruikt.

Meer veiligheid voor minder geld

B&R servoaandrijving met geïntegreerde Safe Torque bepaling verlaagt kosten

B&R heeft de ACOPOS P3 servoaandrijving uitgerust met een Safe Torque bepaling. Hierdoor kunnen talrijke veiligheidsfuncties worden gebruikt waarvoor vroeger een externe sensor nodig was. De kosten om aan de machinerichtlijn te voldoen worden zo verlaagd.

De Safe Torque bepaling is gebaseerd op een interne stroommeting en maakt de veiligheidsfuncties Safely Limited Torque (SLT), Safe Speed Observer (SSO) en Safe Brake Test (SBT) mogelijk. De functies zijn geschikt voor safety applicaties tot niveau SIL 2 / PL d / Cat. 3.

Veilig voorkomen van overbelasting

De SLT functie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het koppel op het aandrijfsysteem op een betrouwbare manier te begrenzen. Zo kan mechanische overbelasting vermeden en veilig afgewend worden. Bovendien kunnen mechanische ontwerpen met SLT kosteneffectiever worden gemaakt. Ook minimaliseert SLT het risico dat operators gewond raken door beknelling of verdrukking tijdens het werken aan een machine.

De veiligheid van de operator garanderen

De SSO functie is een virtuele snelheidssensor die het mogelijk maakt om de SLS veiligheidsfunctie te gebruiken zonder dat een veilige encoder noodzakelijk is. Dit is vooral nuttig bij het gebruik van lineaire of torque-motoren, aangezien deze typen motoren gewoonlijk geen geïntegreerde veilige encoder hebben.

Betrouwbare houdrem testen

De SBT functie kan worden gebruikt om de werking van een houdrem veilig te bewaken en te controleren. De verzamelde gegevens geven inzicht in de conditie van de rem en eventuele schade of slijtage.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details