Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Ontdek de eerste onbreekbare en CIP-bestendige inline pH-sensor

Ontdek de eerste onbreekbare en CIP-bestendige inline pH-sensor

De nieuwe Mettler Toledo InPro X1 is de allereerste onbreekbare, “food-safe” en CIP-bestendige pH-sensor voor inline meting.

De X-chip, het hart van de sensor, is virtueel onbreekbaar en gemaakt van hoogtechnologisch composietmateriaal. Daarnaast is de InPro X1 bestand tegen veelvuldige CIP-cycli. Laat dat nu net het grote minpunt zijn van o.m. ISFET-sensoren. De nieuwe sensor blijft stabiel, ook na tientallen keren reinigen. Dat komt door de revolutionaire constructie.

De zuurtegraad (pH) van voedingsmiddelen of ingrediënten is een belangrijke kwaliteitsparameter. Zeker in de zuivelindustrie. Het einde van de fermentatie bij yoghurtproductie, bijvoorbeeld, is een belangrijk moment. Niet enkel voor de kwaliteit van de yoghurt zelf, maar ook voor de efficiëntie van het proces. Met een inline pH-meting ken je exact het eindpunt van de fermentatie en kan je sneller naar de volgende processtap. pH-metingen vind je ook bij de controle van grondstoffen, voor procesopvolging en kwaliteitscontrole.

Kortom, een veilige inline pH-meting levert een hoger rendement door tijdswinst en een hogere kwaliteit van het eindproduct. Inline meten is goedkoper en sneller dan monstername en controle in het lab.

De InPro X1 is de sensor waar de voedingsindustrie al jaren om vraagt. Onbreekbaar, CIP-bestendig, betrouwbaar, onderhoudsarm, hygiënisch en mèt de juiste certificaten.

Dit alles maakt van deze revolutionaire pH-elektrode het gedroomd en onmiddellijk inzetbaar alternatief voor ISFET-sensoren. Het is meteen ook het ideale moment om af te stappen van monsters en manuele controles.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details