Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
SICK MultiScan100: breed inzetbare 3D-LiDAR-sensor in compacte behuizing

SICK MultiScan100: breed inzetbare 3D-LiDAR-sensor in compacte behuizing

De nieuwe multiScan100 is een waar multitalent. Deze 3D-LiDAR-sensor brengt niet alleen met hoge resolutie het horizontale 2D-vlak in kaart voor toepassingen als lokalisatie en mapping, maar voert tegelijkertijd ook een 3D-omgevingsscan van 360 graden uit. De sensor genereert zo een 3D-puntenwolk waarmee objecten en personen zeer nauwkeurig worden gedetecteerd. Hoogwaardige functies als multi-echo en filters voor regen en stofdeeltjes zorgen ervoor dat deze jongste telg van de gloednieuwe multiScan-familie in alle omstandigheden betrouwbare metingen doet.

De nieuwe sensor is onder meer ideaal voor mobiele platforms. Neem bijvoorbeeld AGV’s met heftruckfunctie. De mulitScan100 detecteert moeiteloos afgronden en overhangende obstakels, en geeft de gebruiker een helder antwoord op de vragen als ‘Waar is de AGV?’, ‘Rijdt hij niet van het talud af?’ en ‘Kan de AGV hier wel onderdoor?’. Dat voorkomt onnodige stilstand. Dankzij zijn grote bereik is de multiScan100 ook geschikt voor stationaire toepassingen.

De multiScan100 kan individueel worden geconfigureerd en eenvoudig worden geïntegreerd. Een systeemplug voor tal van interfaces zorgt voor een snelle implementatie. De multiScan kan zelfs gepreconfigureerd bij SICK worden besteld met de gewenste interface en applicatie. Prettig om te weten: dankzij het modulaire softwaresysteem met apps en software-add-ons is de 3D-LiDAR-sensor altijd klaar voor de toekomst.  

Kerninformatie

  • 3D-LiDAR-sensor detecteert objecten in detail met 16 scanlagen en levert objectbewegingsrichting aan via 3D-puntenwolk
  • 360° zicht rondom en grote verticale openingshoek (maximaal 65°) maken groot werkbereik mogelijk
  • Eenvoudige lokalisatie dankzij 0°-laag met hoge resolutie (0,125°) in 2D met optionele reflectordetectie
  • Hoge meetnauwkeurigheid (<2 cm) en weinig meetruis voor nauwkeurige positionering, dankzij hoogwaardige functies als multi-echo en filters voor bijvoorbeeld regen en stofdeeltjes
  • Robuust ontwerp voor langdurige beschikbaarheid in veeleisende omgevingen
  • Individuele configuratie mogelijk dankzij apps en embedded

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details