Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Toenemende complexiteit vergt specialistische kennis en ervaring
RVS servomotor met geïntegreerde elektronica én planetaire kast uit de Groschopp Silver Line serie.

Toenemende complexiteit vergt specialistische kennis en ervaring

Machines en systemen worden door automatisering en digitalisering steeds complexer, terwijl het tekort aan technici groeit. Daarom hebben machinebouwers vaker de behoefte aan specialistische kennis van toeleveranciers, bijvoorbeeld bij de keuze van de juiste aandrijfelementen. Groschopp speelt hierop in met als doel om samen met de klant succesvolle oplossingen te realiseren. Groschopp Drives & More zet naast het aanbieden van motoren, reductoren en servotechniek sterk in op consultiv dienstverlening.

Sinds 2001 levert Groschopp Drives & More BV als exclusieve vertegenwoordiger voor de Benelux aandrijfproducten van de fabriek Groschopp in Duitsland rechtstreeks aan haar relaties. “Deze nauwe samenwerking biedt veel voordelen”, zegt directeur Cock den Uijl. “Zo kunnen we snel en eenvoudig uit de eigen voorraad vrijwel elke combinatie motor en reductor leveren, waar nodig gecombineerd met de juiste besturing.”

Cock (links) en Rob den Uijl van Groschopp: “Onze medewerkers hebben veel kennis en ervaring en willen bedrijven graag ondersteunen in hun zoektocht naar de beste oplossing.”

Configurator

Om haar klanten nog beter te kunnen bedienen, werd onlangs de zoekmachine of configurator op de website uitgebreid en verbeterd. “We hebben onder meer de parameter RVS toegevoegd. We zien een groeiende behoefte ontstaan aan RVS of een coating die roestvorming tegengaat, zeker in de voedingsmiddelen- en medische industrie. We hebben daarom RVS (servo)motoren en reductoren in ons assortiment die voldoen aan de strenge wet- en regelgeving van de foodsector. Deze zijn nu ook eenvoudig via de configurator te vinden.”

Ruim 60.000 combinaties

De geavanceerde configurator die Groschopp zelf heeft ontwikkeld, helpt machinebouwers bij het maken van de eerste selectie. Dit is mogelijk door diverse parameters in te voeren. Denk aan toerental, koppel en/of vermogen maar ook de voorkeur voor een specifieke bouwvorm. “Hierdoor kan snel een combinatie van motor en reductor worden gevonden uit een database met ruim 60.000 combinaties. De resulterende toerentallen en koppels worden duidelijk op de website weergegeven waardoor snel een selectie kan worden gemaakt. Maattekeningen, stepfiles en technische data kunnen vervolgens naar wens worden gedownload. Maar als extra advies en expertise is gewenst, geven we deze natuurlijk graag”, zegt Den Uijl.

Het Groschopp assortiment omvat oplossingen die specifiek geschikt zijn voor de voedingsindustrie.

Consultiv dienstverlening

Niet voor niets zet Groschopp Drives & More sterk in op consultiv dienstverlening. “We ontvangen de laatste jaren steeds meer kennisvragen. Welk product biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding voor mijn toepassing? Welke aandrijving is het meest geschikt voor mijn machine? Wat heb ik nodig voor een machine die koekjes produceert? Wat is de ideale snelheid waarmee ik producten kan verwerken met het oog op een lange levensduur van mijn machine? Dit is slechts een greep uit de grote verscheidenheid aan vragen waarmee bedrijven bij ons aankloppen. Onze medewerkers hebben veel kennis en ervaring en willen bedrijven graag ondersteunen in hun zoektocht naar de beste oplossing. Advies en ondersteuning hebben we daarom bewust ondergebracht in de dienst ‘consultiv dienstverlening’.”

In deze buigmachine voor croissants zijn verschillende Groschopp aandrijvingen zichtbaar toegepast.

Out of the box

“Als het over aandrijftechniek gaat, weten bedrijven ons gemakkelijk te vinden”, vervolgt directeur Rob den Uijl. “Met het ‘more’ van Drives & More geven we bewust aan dat we meer doen dan het leveren van producten. We delen in onze nieuwe dienst niet alleen onze kennis, kunde en ervaring, maar we durven ook – indien de situatie dit vergt – van de gebaande paden af te wijken en nieuwe wegen te ontdekken. Zo is er soms sprake van ruimtegebruik of is ‘out of the box’ denken noodzakelijk om een oplossing te vinden voor een specifieke situatie. Door ons al in een vroeg stadium van het ontwerptraject mee te laten denken, kunnen we samen met onze klanten tot betere oplossingen komen. En mochten we er samen niet uitkomen? Dan kunnen we meteen de fabriek in Duitsland als hulplijn inschakelen. Een back-up met extra kennis en ervaring ligt direct binnen handbereik.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details