Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Wat bepaalt de kwaliteit van spelingsarme tandwielkasten?

Wat bepaalt de kwaliteit van spelingsarme tandwielkasten?

Wat bepaalt de kwaliteit van een spelingsarme tandwielkast? De productie van spelingsarme tandwielkasten is een zeer uitdagend discipline en succes is van verschillende factoren afhankelijk. Die factoren bespreken we in dit artikel, we gaan uitgebreid in op het effect van deze elementen op de uiteindelijke kwaliteit van de spelingsarme tandwielkast.

De belangrijkste factoren die de kwaliteit van spelingsarme tandwielkasten bepalen zijn:

  1. Knowhow
  2. Machines
  3. Faciliteiten
  4. Volume
  5. Ervaring
  6. Levertijd
  7. Investering

We leggen natuurlijk met plezier uit waarom.

1.    Knowhow

Dit is ook meteen een lastige, omdat het niet in geld uitgedrukt kan worden. Het is in die zin ook niet te koop, maar wel het meest belangrijke is. De knowhow vertaalt zich in de richting van de toepassing en de servomotor als ook; hoe produceer je zoiets economisch? Welke materialen, hardheid, bewerking gebruik je en voor welke toepassingen is de spelingsarme tandwielkast ontworpen?

Een spelingsarme tandwielkast is geen doorontwikkeling van “normale” tandwielkasten! Als een aanbieder van spelingsarme tandwielkasten ook “normale” tandwielkasten produceert gaat het in de praktijk vaak mis.

2.    Machines

Om dergelijke spelingsarme producten te kunnen maken zijn erg nauwkeurige (vertandings)machines nodig, en de meest nauwkeurige vertandingsmachines komen uit Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk. Daarnaast heb je ook CNC centers – bij voorkeur draaien en frezen in 1 opspanning – en hoog nauwkeurige slijpmachines nodig. Omdat je het harden niet wilt uitbesteden heb je ook een hardingsstraat nodig, zo mogelijk met verschillende hardingsprincipes. En voordat je componenten doorstuurt naar de assemblage wil je –in ieder geval elke batch- gemeten hebben op maatvoering en hardheid. Vertanding kan je alleen meten met een taster in een oppervlakte-, contour- en vormmeetmachine. Ook hier zijn de machines van Duitse makelij leidend. Een typische levertijd van een dergelijke machine is 1 jaar.

Wil je ook de andere 5 factoren leren kennen? Lees dan het volledige artikel op onze website!

Spelingsarme tandwielkasten leverancier

Als je op internet zoekt naar producenten van spelingsarme tandwielkasten vind je er zeer veel, en meer dan 90% van de treffers komt uit China. Op bijvoorbeeld Alibaba is het wel de vraag of ze wel allemaal producent zijn, wederverkopers zijn daar heel normaal. Deze zijn ook snel te herkennen aan de specificaties: dit is vaak een 1 op 1 kopie van het datablad van Apex Dynamics’ tandwielkasten. Ook worden er vaak componenten (lagers, afdichtingen, smeermiddel) van gerenommeerde producenten genoemd, maar die worden niet in de tandwielkasten toegepast.

Maar slechts 3 tot 5 producenten voldoen aan de hierboven gestelde criteria en zijn daarmee wereldspelers. En daar is Apex Dynamics er één van die nog steeds sterk in marktaandeel stijgt en daar zijn we bijzonder trots op!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details