Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Allergenenmanagement: een wereld te winnen

Allergenenmanagement: een wereld te winnen

Allergeneninformatie op etiketten is niet altijd juist, vaak met voedselveiligheidsmeldingen en recalls tot gevolg. Allergenen vormen een belangrijke oorzaak voor het terugroepen van voedingsmiddelen. Uit een oorzaakanalyse blijkt dat de meeste van deze allergenen-recalls veroorzaakt werden omdat de benodigde allergenen niet waren vermeld. Daarnaast is ook het verkeerde product in de verpakking een belangrijke oorzaak.

In deze whitepaper duiken we in de wereld van allergenen en kruisbesmetting. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Concrete stappen voor een geslaagd allergenenbeheersysteem
  • Allergenenmanagement in de tijd
  • De impact van allergenen vanuit product en proces

Aandacht voor product en proces

Allergenen kunnen via verschillende wegen in levensmiddelen terecht komen, bijvoorbeeld als ingrediënt, via een samengesteld ingrediënt, via een additief (draagstof), als hulpstof in het proces (smeer- of oplosmiddelen) en via primaire verpakkingsmaterialen. Ook door onbedoelde vermenging van producten en fraude komen allergenen in producten. In de whitepaper beschrijven we daarom allergenenmanagement vanuit het product en vanuit het proces.

Heeft u vragen over dit artikel, project of product?

Neem dan rechtstreeks contact op met Normec Foodcare.

normec 1 Contact opnemen

Stel je vraag over dit artikel, project of product?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
normec 1 Telefoonnummer + 31(0)73 303 028 E-mailadres [email protected] Website normecfoodcare.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten