Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Een onafhankelijke partner voor engineering

Een onafhankelijke partner voor engineering

NIRAS is de expert op het gebied van proces- en verpakkingsengineering, projectmanagement, bouwkunde, hygiënisch en digitaal ontwerp. Als toonaangevend en onafhankelijk engineeringsbureau, gespecialiseerd in de voedingsmiddelenindustrie onderscheidt het bedrijf zich door de diepgaande kennis van voedingsmiddelen. Deze expertise omvat diverse productcategorieën waaronder groente, fruit, zuivel, plantaardige voeding, ingrediënten, bakkerijproducten, bier en andere dranken, waardoor het bedrijf de best passende, beschikbare engineeringsoplossingen kan aandragen.

NIRAS Nederland daagt binnen projecten bestaande ideeën over productieprocessen uit, zet nieuwe innovaties in op het gebied van proces en verpakkingen en ziet de mogelijkheden van digitalisering met bijvoorbeeld geavanceerde simulaties en Virtual Reality.

Met decennia aan ervaring en een holistisch benadering, optimaliseert het engineeringsbureau productielijnen en -faciliteiten voor toonaangevende opdrachtgevers, zowel lokaal als wereldwijd. Hierbij ligt de focus op het stimuleren van veranderingen die effect hebben op de lange termijn.

Duurzaamheid

Binnen de voedingsmiddelenindustrie worden duurzaamheid en hygiëne steeds belangrijker voor de bedrijfsvoering. NIRAS ondersteunt fabrikanten bij de transitie naar duurzamere alternatieven en de vermindering van de impact op het klimaat. Productiefaciliteiten, en daarbij procesinstallaties, vereisen doorgaans grote hoeveelheden grondstoffen en energie om te kunnen functioneren en stoten daardoor hoge CO2-emissies uit. Er kan een breed scala aan initiatieven worden ondernomen om de milieubelasting te verminderen.

NIRAS geeft advies met een allesomvattende aanpak en begeleidt bedrijven door het gehele proces, van het definiëren van duurzame ambities tot het ontwikkelen van de optimale strategie en het faciliteren van een effectieve uitvoering om de gestelde doelen te bereiken.

Hygienic Design

Een van de hoofdonderwerpen tijdens het Food Tech Event 2024 is voedselveiligheid. NIRAS Nederland heeft hygiënisch ontwerp als kerncompetentie en draagt daardoor effectief bij aan de voedselveiligheid van producten en productielocaties. Tijdens het evenement zal Christian Hospers, Senior Project Manager bij NIRAS Nederland, een lezing geven getiteld: “Hoe wordt hygiëne gewaarborgd gedurende een engineeringproces?” Deze lezing vindt plaats op 15 mei om 15.30u in zaal 1.

NIRAS Nederland is te vinden op stand 67 op het Food Tech Event 2024. Nu al nieuwsgierig? Kijk op niras.nl of mail naar info@niras.nl voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details