Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
ISM: Het intelligent platform voor inline vloeistofanalyse

ISM: Het intelligent platform voor inline vloeistofanalyse

Digitale en intelligente sensoren zijn al lang de standaard voor inline sensoren voor vloeistofanalyse. Bijna 20 jaar geleden al pionierde Mettler Toledo met de eerste intelligente pH-elektrodes! Het Intelligent Sensor Management (ISM) concept was geboren. Vandaag is ISM uitgegroeid tot een compleet platform voor in- en online vloeistofanalyzers, van sensoren voor pH, opgeloste zuurstof (DO), conductiviteit en ozon tot volwaardige analyzers voor TOC, natrium, silica en fosfaat.

Geen storingen meer

ISM-sensoren, door hun digitalisering, zijn het antwoord op de klassieke analoge elektrodes. Wie herinnert zich niet de problemen met kabels en vocht bij de oude pH- of zuurstofsensoren? De intelligentie zit in de kop. Het meetsignaal wordt in de kop van de sensor gedigitaliseerd. Enkel het digitale signaal wordt over de kabel naar de meetomvormer (transmitter) gestuurd. Daardoor is het signaal ongevoelig voor verstoring door aardingspotentialen, zwerfstromen, elektromagnetische golven en vochtige kabels en connectoren.

Intelligentie heeft voordelen

Door intelligentie en geheugen in te bouwen in sensoren is het mogelijk om de kalibratiegegevens in de sensorkop te stockeren. Om deze reden kan je de sensor onmiddellijk gebruiken zonder kalibratie (de fabriekskalibratie zit in het geheugen) wat veel tijdswinst oplevert bij het opstarten en de inbedrijfsname. Omdat de sensoren digitaal zijn kan je ze via USB aansluiten aan een PC en met het ISM Core softwarepakket kalibreren. En dat leidt tot ongekende mogelijkheden.

Voorspelbaar

Als het gaat over digitalisatie en intelligentie zijn algoritmes die voorspellingen maken niet ver weg. Met ISM-sensoren en analyzers is dat niet anders. Op basis van meetwaarden, kalibratiegegevens en -historiek, diagnose en enkele specifieke parameters geeft het ISM aan wat de nog te verwachten levensduur is (DLI, Dynamic Lifetime Indicator).

Conclusie

ISM is allang niet meer die ene digitale pH-elektrode. Het is een totaaloplossing voor inline en online analyzers en sensoren waarmee je meetresultaten betrouwbaar maakt, onderhoud vermindert, kosten bespaart en in één beweging het productieproces optimaliseert.

Het concept steunt op drie peilers: Measure, Integrate en Manage. ISM-sensoren leveren interferentievrije metingen met uitgebreide diagnosemogelijkheden (Measure). Analyzers en meetomvormers zorgen voor de integratie, diagnose en communicatie (Integrate), terwijl de ISM Core software je helpt bij (predictieve) onderhoud, opvolging van de status van de sensoren en analyzers, een historisch overzicht bijhoudt en documentatie aflevert (Manage).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details