Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Nieuwe Delta Hybrid groottes: Maximale energie-efficiëntie, minimale TCO

Nieuwe Delta Hybrid groottes: Maximale energie-efficiëntie, minimale TCO

AERZEN breidt zijn succesvolle schroefblower-serie uit.

Delta Hybrid behoort tot de meest innovatieve oplossingen in de compressortechnologie en veruit tot de meest efficiënte units in zijn klasse. Nu heeft AERZEN zijn wereldwijd succesvolle schroefblowers naar het volgende technologische niveau getild. De nieuwe types maken indruk met slimme functies, nog verbeterde functionaliteit en enorme energiebesparingen tot 30% in vergelijking met een conventionele blower.

AERZEN schroefblowers, combineren de voordelen van blower- en compressortechnologie in één enkel systeem en bieden een breed scala aan prestaties voor de meest uiteenlopende procesvereisten. De units zijn in de eerste plaats ontworpen voor olievrij transport van lucht en bestrijken een zeer brede waaier van belangrijke industriële toepassingen van pneumatisch transport tot afvalwaterbehandeling. Met de uitbreiding van zijn portfolio tilt AERZEN innovatieve toekomsttechnologie naar een hoger niveau. De nieuwe opties streven naar een uitzonderlijke energie-efficiëntie, een vereenvoudigd service- en onderhoudsconcept, evenals kleinere afmetingen of een kleinere voetafdruk. Zo dragen ze aanzienlijk bij tot een verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO).

Een topper in efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid

Dankzij een innovatieve compressortrap met nieuwe hoog efficiënte schroefprofielen, interne stromingsoptimalisatie, standaard aangedreven door motoren van energie-efficiëntieklasse IE4, geoptimaliseerde scheiding van koel- en afgevoerde lucht, een zelfspannende riemaandrijving met een rendement van meer dan 98% in combinatie met een precieze-constructie, worden in vergelijking met een conventionele blower energiebesparingen tot 30% verwezenlijkt. Ook het ruime regelbereik van 1:5 is trendsettend.

De gepatenteerde lagering maakt een levensduur van 70.000 uur en meer mogelijk. Een effectief afdichtingsconcept voor de aandrijfas en de compressiekamer minimaliseert de natuurlijke slijtage en garandeert bovendien een olievrije werking volgens ISO 8573-1 klasse 0. De – eveneens- gepatenteerde, reactieve geluiddemper zonder absorptiemateriaal voorkomt de verontreiniging van proceslucht en van het drukluchtnet. Dit is een doorslaggevende factor voor een duurzame, veilige en langdurige werking in de voedingsmiddelenindustrie of de afvalwaterbehandeling.

Het slimme oliesysteem, dat met een zeer geringe oliehoeveelheid en verdubbelde verversingsintervallen van 16.000 bedrijfsuren werkt, heeft een positief effect op de levensduur en de onderhoudsinspanning. Nog een pluspunt: dankzij het gekozen aandrijfconcept kunnen op elk moment aanpassingen van de volumestroom worden doorgevoerd. De compacte bouwwijze maakt een plaats besparende zij-aan-zij-installatie mogelijk (geen afstand tussen de machines nodig), wat resulteert in een kleinere machinekamer en dus lagere investeringen in het gebouw.

Nieuwe maatstaf voor blower technologie

Ongelooflijk efficiënt en ongeëvenaarde bedrijfszekerheid: de vier nieuwe bouwgroottes dekken volumestromen van ca. 2 tot 30 m³/min en aandrijfvermogens van 7,5 tot 55 kW. Ook met betrekking tot het samengestelde concept Performance³, bestaande uit Delta Hybrid, Delta Blower en Aerzen Turbo, bieden de nieuwe schroefblowers verdere efficiënte alternatieven voor een optimaal machineontwerp. Met zijn nieuwe Delta Hybrids definieert AERZEN een nieuwe benchmark in blower- en compressortechnologie en toont het eens te meer zijn hoge innovatiekracht en technologische superioriteit.

De onderneming

Industriële installaties over de hele wereld worden voorzien van gassen met behulp van AERZEN blowers en compressoren. De innovatieve AERZEN-machinetechnologie vertegenwoordigt de ervaring die is opgedaan in meer dan 150 jaar bedrijfsgeschiedenis. Het productgamma omvat draaizuigercompressoren, verdringerblowers, turboblowers en schroefcompressoren. Het AERZEN-productportfolio is flexibel en biedt naast standaardproducten ook op maat gemaakte speciale oplossingen. Digitale diensten kunnen worden gebruikt om de efficiëntie, beschikbaarheid en productiviteit op een duurzame en toekomstgerichte manier te verhogen. Daarnaast biedt de AERZEN After Sales Service het hele scala aan diensten – van volledige onderhoudscontracten tot reparaties en moderniseringen van bestaande installaties. 

Aerzen Belgium is te bezoeken op de Solids beurs op

16-17 november in Antwerp Expo

Voor verdere info: [email protected] of neem alvast een kijkje op www.aerzen.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details