Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
cCare: een vernieuwend concept voor reiniging en kalibratie van pH-sensoren.

cCare: een vernieuwend concept voor reiniging en kalibratie van pH-sensoren.

Het is algemeen bekend dat inline pH-metingen veel onderhoud en (her)kalibratie vragen. Dat brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee. Niet enkel aan werkuren, maar ook aan het vervangen van pH-elektrodes die niet goed meer werken. Proces- en onderhoudsmanagers merken op dat de kwaliteit en nauwkeurigheid van de pH-meting sterk afhankelijk zijn van hoe het onderhoud en de kalibratie uitgevoerd worden (en door wie). Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Een procesanalyzer moet je voor de volle 100% kunnen vertrouwen.

De waarde van zekerheid van een meting kan niet worden overschat!

De meerwaarde van het cCare concept zit juist in de zekerheid. Plantmanagers en procesingenieurs weten als geen ander wat de kostprijs is van slechte productkwaliteit, langere wachttijd, productverlies, overdosering van chemicaliën en… tijd.

Er zijn talloze voorbeelden van processen waar men “voor de zekerheid” nog maar even wacht vooraleer over te gaan naar een volgende processtap. Of toch nog maar wat van een product toevoegt om zeker te zijn dat de reactie volledig is afgelopen. En wat als door een onbetrouwbare meting het eindproduct niet voldoet aan de kwaliteitseisen? De kosten hiervoor overtreffen die van een pH-meting tot honderden of zelfs duizenden keren.

Conclusie

cCare is een concept dat overal kan geïmplementeerd worden. In de chemische procesindustrie, metallurgie en andere zware industrieën waar vooral het reduceren van onderhoud, kosten en tijd aanspreekt alsook in de voedingsindustrie, biotechnologie en farmacie waar zekerheid en betrouwbaarheid en vooral de consistente kwaliteit van belang zijn.

Het digitale aspect, zowel aan de kant van de elektrode met de ingebouwde kwaliteitsparameters als de digitale communicatie naar bovenliggende niveaus, zorgen voor een meer dan flexibele integratie in alle mogelijke processen en toepassingen.

Ontdek het volledige cCare concept en hoe het alle problemen en kosten van onderhoud op pH-metingen drastisch minimaliseert en tegelijk de betrouwbaarheid verzekert! Dat klinkt toch als muziek in de oren, niet?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details