Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
KNW Fitterijwedstrijden verhuizen naar Aqua Nederland

KNW Fitterijwedstrijden verhuizen naar Aqua Nederland

Het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met beursorganisator Easyfairs om de tweejaarlijkse Fitterijwedstrijden tijdens de vakbeurs Aqua Nederland in Evenementenhal Gorinchem te organiseren.

De 16e editie van de KNW Fitterijwedstrijden vindt plaats van 18 tot en met 20 maart 2025. In de arena, met daaromheen ruimte voor ontmoetingen, wordt gestreden door de teams van alle tien Nederlandse waterbedrijven om in de snelste tijd een tapkraan op een waterleiding onder druk te installeren.

De teams met professionele monteurs strijden daarbij ook nog om de wereldtitel tijdens de Wereldkampioenschappen, die om en om in de Verenigde Staten en Nederland worden gehouden. Verder dingen dames-, leerlingen- en directieteams mee naar de snelste tijd binnen hun categorie.

Naast de deelnemende teams zijn de coaches, scheidsrechters en de leden van de commissie Fitterijwedstrijden vanuit de waterbedrijven onmisbaar om dit evenement tot een succes te maken. Samen met de waterbedrijven en de sponsoren verwacht de organisatie weer een inspirerend evenement neer te zetten, waarbij techniek, netwerken en de trots op het vakmanschap hoog in het vaandel staan.

Aqua Nederland

Aqua Nederland is het jaarlijkse platform voor de complete Nederlandse watersector. De focus ligt op drinkwater, afvalwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Aqua Nederland vormt daardoor een goede match met de ambities van de commissie Fitterijwedstrijden om het Nederlandse vakmanschap ‘fitten’ te tonen aan een breed publiek. Met ruim 300 exposanten en 6.500 bezoekers ligt de focus op netwerken, ketensamenwerking en kennisdeling. Het faciliteren van de KNW Fitterijwedstrijden zorgt in 2025 voor een extra bezoekersbeleving.

Koninklijk Nederlands Waternetwerk

KNW is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk voor en door professionals. KNW deelt kennis en verbindt professionals in de watersector. Bij het Waternetwerk kun je terecht voor actualiteiten, boeiende congressen met inspirerende sprekers, workshops en trainingen, verbinding tussen generaties en specialisaties, theorie én praktijk, de juiste contacten, een uitgebreid professioneel netwerk, het vakmedium H2O en nog veel meer. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details