Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Pick & Place toepassing van EPSON-verdeler HUPICO wereldwijd in de schijnwerpers

Pick & Place toepassing van EPSON-verdeler HUPICO wereldwijd in de schijnwerpers

De recente Pick & Place toepassing die werd gepresenteerd op de EPSON-stand tijdens de prestigieuze Automatica beurs heeft niet alleen de aandacht van bezoekers getrokken, maar heeft ook internationaal een opmerkelijke buzz veroorzaakt. De indrukwekkende robotcel, ontwikkeld door HUPICO, een toonaangevende verdeler van EPSON-robots in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk heeft de technologiegemeenschap over de hele wereld in de ban.

Meer dan één miljoen keer bekeken

Deze baanbrekende robotcel, gepresenteerd op de EPSON-stand, is uitgegroeid tot een ware eyecatcher. Met zijn ongekende precisie en snelheid heeft het de verbeelding van technici en robotspecialisten geprikkeld. De video die de werking van deze oplossing in actie toont, heeft ondertussen de hele wereld overgestoken en telt meer dan één miljoen views.

De G1-robot heeft bewezen dat hij niet alleen kleine componenten met ongekende nauwkeurigheid kan hanteren, maar dit ook kan doen met indrukwekkende cyclustijden.

Technische perfectie in detail

Deze indrukwekkende robotoplossing is gebaseerd op de EPSON G1-173S robot. Dankzij de geavanceerde vision applicatie ontwikkeld door HUPICO, wordt de robot uitgerust met een uitzonderlijk vermogen om zijn omgeving waar te nemen en te reageren met een ongekende precisie. Het GTPanel, aangedreven door Matrox MIL-technologie, voegt een extra laag intelligentie toe aan het systeem, waardoor complexe berekeningen en analyses moeiteloos kunnen worden uitgevoerd.

De SMT Pick & Place Machine Nozzle, speciaal ontworpen voor 0201 componenten, fungeert als de grijper van de robot. Deze uiterst gespecialiseerde grijper zorgt ervoor dat zelfs de kleinste onderdelen met nauwkeurigheid kunnen worden opgepakt en geplaatst, wat de veelzijdigheid en precisie van het systeem aanzienlijk vergroot. Het geheel wordt gevoed door een lineaire feeder, die een continue en consistente toevoer van de surface-mounted devices (SMD’s) verzekert.

Deze geavanceerde robotcel is in staat om met verbazingwekkende snelheid te werken. De cyclus wordt uitgevoerd in slechts 0.7 seconden, een overtuigend bewijs van de precisie, snelheid en betrouwbaarheid die deze robotoplossing aan de productielijn toevoegt.

Wereldwijde interesse

De wereldwijde interesse in deze technologische prestatie benadrukt de rol van innovatie in de evolutie van de automatiseringsindustrie. De nauwe samenwerking tussen HUPICO en EPSON heeft geresulteerd in een oplossing die niet alleen de huidige grenzen verlegt, maar ook een veelbelovende toekomst voor precisie-automatisering en productiviteit vooruitstuwt.

“Met de expertise en technologie die we nu in huis hebben, kunnen we onze klanten een nog breder scala aan oplossingen en diensten aanbieden om aan hun uitdagende behoeften te voldoen.” sluit marketing manager Jelle Bastiaansen af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details