Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
PNOZ m c0 – de nieuwe stand-alone-basismodule van Pilz

PNOZ m c0 – de nieuwe stand-alone-basismodule van Pilz

Met een breedte van slechts 22,5 mm bewaakt deze uiterst compacte basismodule maximaal vier veiligheidsfuncties op machines. Afhankelijk van de toepassing kunnen zo safety-eisen tot de hoogste veiligheidscategorie PL (Performance Level) e resp. SIL CL 3 worden gerealiseerd. De nieuwe basismodule maakt zo een hoge productiviteit van kleinere machines mogelijk. Daarmee is PNOZ m C0 een veilige, krachtige en zeer rendabele oplossing voor kleine machines in verschillende branches en toepassingsgebieden.

De extreem smalle PNOZ m C0 heeft de constructieve eigenschappen van een veiligheidsrelais, maar is net zo krachtig als een configureerbare veiligheidsbesturing. Op die manier kunnen maximaal vier veiligheidsfuncties betrouwbaar worden bewaakt. Dit zijn o.a.: noodstop, veiligheidshekbewaking, veiligheidslichtschermen en tweehandenbediening. De veelheid aan functies en de ruimtebesparende bouwbreedte zorgen ervoor dat de kosten tot een minimum worden beperkt.

Digitaal ondersteunde engineering

Alle veiligheidsschakelingen van deze stand-alone basismodule worden ook gemaakt met de softwaretool PNOZmulti Configurator, die in de basisversie vrij van licentiekosten is en intuïtief bedienbaar is. Vanaf versie 11.1 kunnen uw eigen safety-eisen eenvoudig en flexibel worden gerealiseerd: Voor dit doel stelt de tool een groot aantal goedgekeurde softwaremodules beschikbaar voor de bewaking van veiligheidsfuncties tot PL e/SIL CL 3.

Eenvoudig uitbreiden naar behoefte

Als het aantal veiligheidsfuncties op kleine machines toeneemt, kan het “kleine” project eenvoudig worden gemigreerd middels de softwaretool. Toekomstige uitbreidingen van de machine of installatie zijn te allen tijde mogelijk: Indien meer veiligheidsfuncties vereist zijn, zijn modulaire uitbreidbare basismodules met voldoende vermogen beschikbaar voor machines met een groter scala aan functies. Afhankelijk van de eisen wordt de basismodule afgestemd op de betreffende toepassing. Bovendien bieden de modulair uitbreidbare basismodules een hoge connectiviteit door aansluiting op alle gangbare veldbussystemen, comfortabele diagnose en webgebaseerde visualisering. Gebruikers profiteren van een hoge flexibiliteit.

Oplossingsgerichte en veelzijdige basis

In combinatie met bijvoorbeeld veiligheidslichtschermen PSENopt II, het modulaire veiligheidsheksysteem PSENmlock of de noodstopknoppen Pilz PITestop krijgen gebruikers uit de meest uiteenlopende branches en toepassingsgebieden een veilige totaaloplossing van één leverancier. Deze biedt ondersteuning in de verpakkingsbranche – bijvoorbeeld bij de palletisering of kartonaanvoer – en in de food & beverage-branche, bijvoorbeeld bij afvulmachines. Ook op het gebied van robotica of speciale machinebouw maken oplossingen met de nieuwe stand-alone-basismodule een hogere productiviteit en rendabiliteit van machines mogelijk.

De nieuwe basismodule uit de PNOZmulti 2 familie is momenteel goed leverbaar waardoor u snel verzekerd bent van een economische, compacte veiligheidsoplossing. Vraag naar de mogelijkheden via [email protected] of bestel PNOZ m c0 snel een eenvoudig in de E-Shop op PNOZ m C0 | PNOZmulti 2 – basis units | PNOZmulti 2 – basis units | Kleine besturingen PNOZmulti 2 | Kleine besturingen PNOZmulti | Product view | Pilz Site

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details