Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Procestechniek centraal tijdens Rotterdam Processing Week 2023

Procestechniek centraal tijdens Rotterdam Processing Week 2023

De eerste week van oktober 2023 is het Rotterdam Processing Week in Ahoy. Beursorganisator Easyfairs creëert hiermee een nieuw platform in Nederland, waarop technologische ontwikkelingen, kennisopbouw en -uitwisseling en het verbinden van professionals uit de procesindustrie centraal staat. Het hoogtepunt? De gelijktijdige organisatie van de drie vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R.

Drie beurzen in de Rotterdamse Ahoy leggen onder meer een focus op duurzaamheid en circulariteit.

Kleine, doelgerichte vakbeurzen doen het over het algemeen goed. Zo goed zelfs, dat Easyfairs besloot om een drietal ‘toppers’ gelijktijdig te organiseren tijdens de ‘Rotterdam Processing Week’. De beurzen Solids, Pumps & Valves en M+R vullen elkaar naadloos aan, zodat professionals uit de procesindustrie zich in twee dagen volledig kunnen laten informeren over de laatste stand van zaken binnen deze spraakmakende sector. Spraakmakend omdat de procesindustrie nu eenmaal de antwoorden kan geven op belangrijke maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot onder meer energie, water, voedsel en gezondheid. Bas van Gent, Business Unit Director bij Easyfairs: “Door dit evenement te omringen met een week vol activiteiten – van masterclass tot diner – creëren we een totaalervaring voor het brede spectrum dat onder de procestechnologie valt. En dan hebben we het dus over bijvoorbeeld de chemie en petrochemie maar ook over de voedingsmiddelenindustrie, vuil- en proceswater en bulkgoederen.”

Vloeistoftransport en -verwerking speelt de hoofdrol op Pumps & Valves.

De drie toppers

Solids en Pumps & Valves zijn reeds gevestigde namen in de wereld van vakbeurzen en worden dit jaar voor de zevende keer gezamenlijk georganiseerd. M+R – ‘Meten en Regelen’ wordt hieraan toegevoegd. Solids is een vakbeurs die zich richt op droge stoffen en de nieuwste technologieën laat zien voor de bewerking, verwerking en transport van korrels, poeders en andere bulkgoederen. In het programma van dit jaar gaat de aandacht onder andere naar het verduurzamen van deze industrie, wat betekent dat de focus ligt op het verhogen van de efficiëntie en het verlagen van het energieverbruik. Maar ook op circulariteit en het gebruik van grondstoffen met een lage milieu-impact. Pumps & Valves richt zich juist op het gecontroleerd en beheerst veilig transporteren van vloeistoffen. Met een focus op de (petro)chemie, voedingsmiddelenindustrie, afvalwater en proceswater past deze beurs uitstekend binnen de Processing Week. Bovendien groeit het aandeel ‘waterstof’, wat meteen invulling geeft aan het thema verduurzaming dat ook hier specifieke aandacht heeft. Op de vakbeurs M+R draait het om de benodigde procesinstrumentatie en automatisering. Een logisch, overkoepelend thema dat zowel bij de verwerking van vaste stoffen als vloeistoffen onmisbaar is voor het veilige maar ook efficiënte en duurzame verloop van de bijbehorende processen.

M+R – meten en regelen – richt zich op ­instrumentatie voor de procesindustrie.

Programma

Het beursprogramma richt zich specifiek op kennis en technologie om de impact van industriële processen op het milieu te verminderen en de efficiëntie te verbeteren. En dat is nodig, omdat de industrie van morgen gebruik moet maken van hoofdzakelijk ‘schone energie’. Dat betekent: een (veel) lagere CO2-uitstoot, hergebruik van grondstoffen en restwarmte en expliciete aandacht voor elektrificatie en waterstof. Van Gent: “Hoewel we de goede kant op gaan en al veel duurzame technologieën een volwassen stadium hebben bereikt, staat een ander deel nog in de kinderschoenen. Juist dit deel moet nog verder worden ontwikkeld om het rendabel en veilig te maken.” Hij vervolgt: “Een bezoek aan dit evenement geeft gebruikers antwoord op de vraag hoe gewerkt kan worden aan een klimaatneutrale, circulaire én digitale asset voor zuiniger en efficiënter produceren. Via standbezoeken, workshops, lezingen en uiteraard de vele netwerkmomenten die bewust gecreëerd worden, maar veelal ook zomaar ontstaan. Bovendien beloven we knallend entertainment. Wat dat is, houden we uiteraard nog even geheim.”   

Praktisch

Rotterdam Processing Week: 

2 t/m 6 oktober 2023

Data en openingstijden van de drie vakbeurzen:

Woensdag 4 oktober 2023 van 10:00 tot 17:00 uur
Donderdag 5 oktober 2023 van 10:00 tot 17:00 uur

Locatie: 

Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam

Meer info: 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details